Imprimare

Congresul national al medicilor dentisti a ajuns la a cincea editie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A cincea editie a Congresului anual al medicilor dentisti din toata tara se desfasoara la Brasov in perioada 4-6 aprilie la Centrul Cultural Reduta.

La manifestare sunt asteptati sa participe peste 400 de medici dentisti din toata tara, asistente, lectori universitari din centre universitare.

"Este o manifestare stiintifica cu o tematica vasta incepand cu preventia, medicina dentara, chirurgie dentara, implantologie si managementul urgentelor in cabinetele de medicina dentara. Sper sa fie un moment bun de informare, si aceste intalniri sa duca la o crestere a actului medical pentru ca acesta este scopul final al acestui congres", a declarat pentru Agerpres dr. Dana Dragusin, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Brasov, organizatorii evenimentului.

"Avem si noi probleme ca peste tot incepand cu tinerii medici stomatologi care se inscriu in Colegiul Medicilor Dentisti, care doresc sa lucreze si pe care trebuie sa-i indrumam unde sunt locuri de munca, sa-i sfatuim sa se initieze si sa se formeze, sa-i indrumam unde sunt locuri de munca, pentru ca sunt tineri foarte valorosi. De asemenea, ne confruntam cu o scadere a numarului de pacienti la cabinetele stomatologice, dar speram ca vom depasi si aceasta perioada. Se constata o scadere a numarului de pacienti pentru ca medicii nu lucreaza cu Casele de Asigurari de Sanatate pentru ca sumele sunt foarte mici si nu acopera nici gratuitatile acordate pana la varsta de 18 ani. Oricum in activitatea noastra s-a constatat un mare progres in ultimii ani si cred ca dupa acest congres toate informatiile sa se aplice si in cabinete,iar tinerii sa fie informati pentru a putea prelua stacheta", a adaugat presedintele CMD Brasov.

Aceasta a precizat ca in judetul Brasov exista in prezent 520 de cabinete stomatologice cu dotare performanta.

"Chiar si cele deschise in urma cu 20 de ani tin pasul cu tehnologia performanta fiind dotate cu aparatura moderna dupa ce au fost accesate fonduri europene", a spus dr. Dana Dragusin.

Presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Brasov a facut un apel la primarii din localitatile rurale sa creeze conditii pentru tinerii medici stomatologi care doresc sa-si deschida cabinete in mediul rural si sa ii sustina in demersul lor.

Programul evenimentului contine si o seara culturala cand vor fi decernate diplome pentru intreaga activitate unor medici din cadrul Colegiului Medicilor Dentisti. De asemenea va avea loc o lansare de carte, iar Orchestra "Collegium Musicum Kronstadt", dirijata de Koichiro Kanno, va sustine un concert
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Congresul-national-al-medicilor-dentisti-a-ajuns-la-a-cincea-editie_18623/

lauff lautf laurf