Imprimare

MS: scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia de Oncologie a pus la dispozitia specialistilor scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice monitorizate, anunta ministerul.

In acest sens, spitalele se pot aproviziona in orice moment de la distribuitorii din piata care comercializeaza aceste produse astfel incat pacientii sa poata avea acces la tratamentele necesare atunci cand au nevoie. De asemenea, Ministerul Sanatatii precizat ca a transmis catre toate DSP-urile, Caselor de Asigurari de Sanatate materialul elaborat de Comisia de Oncologie pentru a-l trimite structurilor sanitare in care se efectueaza tratament oncologic.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat pe 1 aprilie suspendarea pana la sfarsitul anului a activitatilor de export paralel pentru medicamentele oncologice monitorizate, postate pe site-ul ministerului.

Decizia, concretizata printr-un ordin de ministru, a fost luata pentru a preveni discontinuitati in asigurarea tratamentelor pentru bolnavii de cancer.

„Programul de oncologie este una dintre prioritatile noastre, dar corectitudinea ii deranjeaza pe unii si atunci ne intalnim cu mai multe obstacole decat in mod normal. Am dovedit transparenta, sinceritate, am infruntat greutatile in reformarea sistemului”, a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va monitoriza, zilnic, consumul stocurilor de medicamente la nivelul spitalelor.

In cadrul conferintei de presa, ministrul a subliniat faptul ca Unifarm SA a demarat, imediat dupa primirea celor 800.000 de euro de la Guvern, proceduri de achizitie in regim de urgenta pentru achizitionarea acestor produse deficitare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-scheme-alternative-de-tratament-pentru-medicamentele-oncologice_18627/

lauff lautf laurf