Imprimare

Studiu: romanii au o parere foarte buna despre medici, dar au o parere proasta despre sistemul medical

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romanii au o parere foarte buna despre medici si despre serviciile medicale, dar au o parere proasta despre sistemul medical, arata un studiu sociologic efectuat de Facultatea de Stiinte Socio-umane din Oradea si prezentat sambata la Conferinta internationala "Medicul si societatea", transmite Agerpres.

Potrivit conf. univ. Adrian Hatos, directorul Centrului de Studii asupra Transformarilor Sociale din facultatea amintita, a precizat ca aspectele investigate s-au referit mai ales la satisfactia fata de serviciile medicale, evaluarea diverselor categorii de actori medicali si servicii medicale.

Sociologul a spus ca rezultatul cel mai interesant al studiului este ca, impotriva asteptarilor expertilor, adultii din judetul Bihor si-au exprimat o parere foarte buna despre medici si despre serviciile medicale, in schimb, insa, in mod interesant, au o parere proasta despre sistemul medical.

Acest fapt spune, intr-un fel, destul de multe despre eficienta unor campanii mediatice sau a unor exercitii de pedagogie sociala pe care le vedem la televizor cu privire la medici si sistemul medical, a apreciat Hatos.

"Deci, oamenii au o parere proasta despre sistem, dar au o parere, paradoxal, buna despre medici de familie, despre echipe medicale cu care au intrat in contact direct", a subliniat seful centrului.

Studiul a fost realizat in luna martie in judetul Bihor, pe un esantion de 400 de subiecti adulti, reprezentativi din toate punctele de vedere.

Conferinta internationala "Medicul si societatea" are loc in 5 si 6 aprilie la Primaria Oradea si este organizata de Fundatia pentru Sanatate in parteneriat cu Centrul de Cercetari in Medicina de Inalta Performanta al Facultatii de Medicina si Farmacie - Universitatea din Oradea, Asociatia SARTISS si Colegiul Medicilor Bihor, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studiu_-romanii-au-o-parere-foarte-buna-despre-medici_-dar-au-o-parere-proasta-despre-sistemul-medical_18629/

lauff lautf laurf