Imprimare

Comisia de disciplina a CMDR a analizat 14 dosare in 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In 2012, Comisia Superioara de Disciplina din cadrul Colegiului Medicilor Dentisti din Romania a analizat 14 dosare, dintre care doua nefinalizate in anul 2011 si 12 dosare inregistrate in 2012, avand in total opt sedinte de lucru, se arata in Raportul comisiei prezentat in cadrul Adunarii Generale Nationale din 16 martie.

S-au adoptat 8 solutii, fiind sanctionati patru medici, mentinute doua decizii de sanctionare si reusind sa se solutioneze amiabil un caz.

Activitatea Comisiei de Disciplina este reglementata prin Decizia nr. 5 din 2008, emisa de Consiliul National, privind Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii comisiilor si rolul acestei comisii, este de a analiza si de a aplica, sau de a incerca medierea tuturor problemelor care apar in urma sesizarilor, a plangerilor sau a conflictelor dintre medici.

Constituie abatere disciplinara, orice fapta, prin care se incalca juramantul, legile profesiei, Codul deontologic si orice incalcare a prevederilor din ROF, in special art. 472, 473.

De asemenea, medicul dentist raspunde disciplinar pentru nerespectarea legilor si regulamentelor profesiei de medic, nerespectarea regulilor de buna practica si nerespectarea deciziilor adoptate de organele de conducere.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comisia-de-disciplina-a-CMDR-a-analizat-14-dosare-in-2012_18636/

lauff lautf laurf