Imprimare

Aproape 2.000 de participanti la Conferinta Nationala de Pediatrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta Nationala de Pediatrie, ce s-a desfasurat la Bucuresti in intre 4 si 6 aprilie, a reunit aproape 2.000 de participanti.

Manifestarea, desfasurata sub generoasele teme “Urgente Pediatrice” si “ Boli cronice la copil”, a fost organizata de Societatea Romana de Pediatrie impreuna cu Asociatia Medicala Romana.

Programul Stiintific, bogat si variat, a cuprins urmatoarele sectiuni: Conferinte, Comunicari orale si Postere.

In cadrul Conferintei Nationale au fost sustinute si prezentarile State-of-the-Art in Nefrologie, Gastroenterologie, Pneumologie, precum si Controverse in Medicina (PRO si CONTRA).

Printre prezentarile deosebit de interesante s-a numarat si lucrarea dr. Carmen Ciofu, intitulata "5 subiecte de top in discutie in pediatrie in 2012". Realizata impreuna cu prof. dr. Eugen Pascal Ciofu (unul dintre presedintii conferintei), lucrarea a supus atentiei subiecte de actualitate precum: screeningul antenatal pentru bolile congenitale de cord, oportunitatea evaluarii de regula a TA la copil, migrena la copil, managementul faringitei streptococice si dificultatile pe care le intampina procesul de vaccinare.

O alta lucrarea interesanta, a unui colectiv de la Facultatea de Medicina din Oradea, condus de prof. dr Marius Bembea, a sustinut introducerea unei noi categorii nosologice in practica pediatrica: RAS-opatiile. Aceastea sunt afectiuni genetice, ce afecteaza procesul de dezvoltare si care sunt reprezentate de asa-numitele sindroame neuro-cardio-facio-cutanate: sindroamele Noonan, Costello, cardio-facio-cutanat, Leopard, Legius si neurofibromatoza de tip 1.

(O prezentare a acestor lucrari o puteti urmari AICI)

Un eveniment deosebit in cadrul Conferintei a fost lansarea unei noi editii a Protocoalelor de Diagnostic si Tratament in Pediatrie.

Protocoalele sunt in curs de revizuire si adaugire sub egida Societatii Romane de Pediatrie, dupa o metodologie internationala.

Evenimentul a fost creditat cu 24 de puncte EMC.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-2.000-de-participanti-la-Conferinta-Nationala-de-Pediatrie_18638/

lauff lautf laurf