Imprimare

S-a lansat Clubul Regal al Medicilor, cu scopul dezvoltarii serviciilor medicale din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Clubul Regal al Medicilor, sub patronajul Casei Regale a Romaniei, s-a lansat miercuri seara,  propunandu-si sa reuneasca elitele medicale pentru a contribui la sustinerea dezvoltarii si profesionalismului serviciilor medicale de sanatate din Romania, informeaza Agerpres.

Presedintele Clubului, dr. Dan Ulmeanu (foto) a spus ca acesta va facilita interactiunea intre medici la nivel interdisciplinar, contribuind astfel la dezvoltarea si consolidarea unor echipe medicale de exceptie.

Misiunea principala a Clubului este de a sprijini si recompensa evolutia membrilor sai intr-un mediu dedicat pasiunii pentru medicina.

"Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spatiu interdisciplinar dedicat propagarii cunoasterii medicale, impartasirii experientei si dezvoltarii continue. Activitatea Clubului se va concentra pe dezvoltarea unor centre de excelenta, in jurul unor specialitati medicale, realizarea unor proiecte specifice, dezvoltarea programelor de promovare a medicilor talentati, invitarea unor lideri de opinie din strainatate", a detaliat dr. Dan Ulmeanu.

Prof. dr. Radu Deac a declarat, pentru Agerpres, ca prin intermediul acestui club vede o oportunitate foarte buna de schimb de idei intre generatii. ''Este un standard foarte inalt. Sper sa fie un mesaj pozitiv si autoritatea Casei Regale pentru cei care cred, si eu sunt unul care crede, cred ca este o garantie suficienta pentru o alta calitate a vietii, a societatii si de ce nu a comuniunii medicilor", a spus dr. Deac.

Prof. dr. Elena Copaciu a afirmat ca proiectele pe care si le propune Clubul "sunt interesante, sunt lucruri pe care chiar si le doreste".

"O asemenea initiativa ar trebui sa ne incarce de energie si de speranta. Ea poate transmite catre societate un cu totul alt mesaj si care vine sa redea macar o farama din demnitatea pe care medicii ar trebui sa o aiba. Ma bucur ca este un Club regal pentru ca asta ne obliga si pe noi sa ne raportam la standardele Casei Regale", a punctat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Clubul este deschis tuturor celor care vor sa se inscrie. Comitetul fondator este alcatuit din sase medici dr. Dan Ulmeanu, Sergiu Stoica, Hadi Rahimian, Mircea Ghemigean si dr. Bogdan Mocanu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/S-a-lansat-Clubul-Regal-al-Medicilor_-cu-scopul-dezvoltarii-serviciilor-medicale-din-Romania_18653/

lauff lautf laurf