Imprimare

Dr. Adrian Pana: Exista stocuri de vaccin antitetanos in DSP-uri si in spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Adrian Pana, precizeaza ca exista stocuri de vaccin antitetanos atat in DSP-uri cat si in unitatile sanitare cu paturi, potrivit verificarilor efectuate in data de 10 aprilie, anunta Agerpres.

Intrucat Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul a fost importat pana in prezent.

in cursul saptamanii viitoare, potrivit contractului semnat, Unifarm va achizitiona o noua transa de 60.000 de doze de vaccin antitetanos.

Dr. Adrian Pana precizeaza ca pretul de achizitie este mai mic decat cel existent pe piata. De asemenea, in urmatoarele saptamani se vor asigura cantitatile necesare pentru tot anul 2013.

Cat priveste medicamentele oncologice monitorizate de Ministerul Sanatatii, el spune ca "programul de cancer este o prioritate a echipei MS in politicile de sanatate publica".

"Monitorizam indeaproape achizitia de medicamente oncologice si stocurile acestora din spitalele cu sectii de oncologie. Asa cum am promis, la inceputul fiecarei saptamani postam pe site-ul Ministerului Sanatatii situatia medicamentelor oncologice monitorizate, pentru fiecare unitate sanitara cu sectie de oncologie", subliniaza secretarul de stat, mentionand ca la sfarsitul fiecarei saptamani pe site-ul ministerului sunt publicate stocurile centralizate de medicamente oncologice monitorizate, cat si disponibilitatea acestora in piata (la Unifarm si alti distribuitori). Mai mult, am dispus conducerii spitalelor sa analizeze si sa raporteze saptamanal printr-un proces-verbal standard situatia referitoare la medicamentele oncologice monitorizate si motivele pentru care unele dintre acestea nu au putut fi achizitionate", spune dr. Pana.

Secretarul de stat precizeaza ca, in urma monitorizarilor din ultimele saptamani, s-a constatat ca exista medicamente oncologice care nu mai prezinta probleme, intrucat se elibereaza in mod constant, preponderent, prin farmaciile cu circuit deschis. Cu toate acestea, ca masura de precautie, Minsterul le va monitoriza pentru inca o perioada de timp.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Adrian-Pana_-Exista-stocuri-de-vaccin-antitetanos-in-DSP-uri-si-in-spitale_18652/

lauff lautf laurf