Imprimare

Medic oftalmolog: in 20 de ani, peste 95% dintre cei cu probleme de vedere vor scapa de ochelari

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Calin Tataru, sef de lucrari la UMF "Carol Davila", spune ca in 20 de ani, peste 95% dintre cei cu probleme de vedere vor 'scapa' de ochelari, transmite Agerpres.

"Progresele sunt foarte mari, in momentul actual exista solutii pentru multe vicii de refractie care permit sa scapam de ochelari, dar adesea sunt solutii scumpe. In circa 20 de ani, cred ca intr-o proportie foarte mare, 95-98 la suta din cazuri, se va scapa de ochelari", a declarat dr. Calin Tataru, sambata, 13 aprilie,  in cadrul unui simpozion stiintific.

El a precizat, in context, ca Romania dispune de aparatura de ultima generatie care permite aplicarea tehnicilor moderne chirurgicale ce va duce ridicarea nivelului"'oftalmologiei romanesti din punct de vedere practic la nivelul oftalmologiei mondiale".

Peste 20 de medici de medicina generala, medici oftalmologi si studenti din Buzau si din Capitala au participat, sambata, la un simpozion privind tehnicile moderne chirurgie refractiva organizat de Colegiul...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medic-oftalmolog_-in-20-de-ani_-peste-95_-dintre-cei-cu-probleme-de-vedere-vor-scapa-de-ochelari_18658/

lauff lautf laurf