Imprimare

IHE International World Summit se desfasoara la Istanbul, intre 16 si 18 aprilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

IHE International World Summit, cel mai important eveniment de interoperabilitate pentru furnizorii de servicii medicale din public si privat, se desfasoara in Istanbul, in perioada 16-18 aprilie, reunind specialisti si consultanti IHE (Integrating the Healthcare Enterprise), CEO si CIO din institutii medicale si furnizori de software pentru sectorul medical, din intreaga lume.

Organizatia non-profit Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) promoveaza prin acest eveniment eficienta si siguranta in domeniul medical, prin punerea la dispozitia furnizorilor de servicii medicale si autoritatilor din domeniu a unor sisteme IT interoperabile, dezvoltate conform standardelor de comunicare acceptate la nivel mondial.
 
"Summitul IHE adreseaza o serie de probleme care nu au granite: cum facem ca pacientul sa beneficieze de servicii de calitate la nivel regional si international? Cum realizam un Dosar Electronic de Sanatate comun pentru toti furnizorii de servicii medicale? Cum centralizeaza fiecare stat serviciile oferite in tara si in afara tarii? Interoperabilitatea in sectorul medical a devenit obligatorie pentru un act medical de calitate", a declarat Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet, unul dintre principalii furnizori de sisteme informatice integrate pentru sectorul medical, din Romania.
 
In cadrul evenimentului, va fi explicat rolul organizatiei IHE in structurile de coordonare din sectorul medical public din fiecare tara. Vor fi dezbatute impactul si rezultatele utilizarii interoperabilitatii in sectorul medical: timp mai scurt de indentificare al pacientului si de raportare catre autoritatea nationala a serviciilor medicale oferite, reducerea erorilor datorate lipsei unui istoric medical etc.
 
" Europa este cunoscuta pentru diversitatea initiativelor in sectorul medical public si diferentele majore de la un stat la altul. Prestarea de servicii medicale optime va fi posibila doar daca reusim sa facem furnizorii de servicii medicale sa comunice intre ei si in folosul pacientului. Rolul nostru este sa furnizam solutii informatice prin care aceasta comunicare sa devina posibila, in tara si in afara tarii", a precizat Emilian Costas.
 
Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) International este o organizatie non-profit din Illinois U.S.A, cu membri in Europa, Asia si America de Nord, care ofera utilizatorilor si dezvoltatorilor de sisteme informatice posibilitatea de a asigura interoperabilitatea intre aceste sisteme. Acest lucru devine posibil prin definirea fluxurilor medicale si specificatii bazate pe standardele de comunicare din domeniu. Activitatea asociatiei este organizata de comitetul IHE si sponsorizata de institutii internationale.

 In Europa, IHE a sustinut proiecte medicale nationale in noua tari: Austria, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia, Spania, Turcia si UK.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/IHE-International-World-Summit-se-desfasoara-la-Istanbul_-intre-16-si-18-aprilie_18665/

lauff lautf laurf