Imprimare

Protest fata de mutarea Clinicii de Dermatologie Timisoara intr-un alt sediu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cateva zeci de angajati ai Clinicii de Dermatologie din Timisoara au protestat spontan, miercuri, 17 aprilie, in curtea institutiei, impotriva deciziei municipalitatii de a muta unitatea din centrul orasului intr-un spatiu din Complexul studentesc, transmite Agerpres.

Conducerea clinicii argumenteaza ca refuza mutarea deoarece noul sediu este "un bloc".
"Nu vrem sa ne mutam, pentru ca ni se ofera la schimb un bloc de nefamilisti, care la un moment dat s-a numit universitate (fostul sediu al Universitatii Tibiscus, n.r.). (...). Nu intelegem de ce primaria a binevoit sa investeasca pana acum peste 500.000 de euro in cladirea noastra, pentru ca acum sa o mute", a declarat miercuri prof.dr. CaiusSolovan, seful Clinicii de Dermatologie.

Primarul Nicolae Robu a anuntat luni ca a luat decizia mutarii sediului Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Municipal Timisoara intr-un spatiu care apartine municipalitatii.

"Decizia este luata, urmeaza ca un proiect de hotarare de consiliu local conceput in acest sens sa fie supus spre aprobarea consiliului in proxima sedinta. Doresc sa gasesc o solutie pentru mutarea Clinicii de Dermatologie si pentru a pune la dispozitie acea cladire gazduirii tuturor centrelor diplomatice si culturale straine ce-si desfasoara activitatea in Timisoara, dar si unui Centru pentru Tineret", afirma primarul Nicolae Robu.

Noua locatie in care municipalitatea vrea sa mute Dermatologia este situata in Complexul Studentesc, iar responsabilii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis spun ca acolo vor fi conditii mult mai bune, intrucat vor putea fi cazati cate 2-3 pacienti intr-un salon, nu cate 8 cum este acum, iar cladirea este mult mai noua si mai sigura, urmand sa fie dotata cu toate utilitatile necesare specifice.

Potrivit primarului, Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal a deliberat si a aprobat cu unanimitate de voturi mutarea Clinicii de Dermatologie.

Pentru Timisoara, spune primarul, este extrem de important sa gazduiasca Centrele Culturale Francez si German, Institute Culturale ale Frantei si Germaniei, sa gazduiasca consulate ale acestor tari, dar si ale cat mai multor alte tari europene si de pe alte continente.

"Vreau ca aceasta dimensiune a Timisoarei, de oras in care sunt prezente misiuni culturale si diplomatice ale cat mai multor tari, sa fie una consistenta", a subliniat Robu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Protest-fata-de-mutarea-Clinicii-de-Dermatologie-Timisoara-intr-un-alt-sediu_18671/

lauff lautf laurf