Imprimare

Consultare publica privind preventia in sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Nationala de Medicina Familiei, impreuna cu Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie si Coalitia 52, cu asistenta tehnica a Academiei de Advocacy, initiaza audierea publica ,,Preventia in sanatate – cine castiga si cine pierde in sistemului de sanatate?”

Proiectul a pornit de la intentia Ministerului Sanatatii de a schimba perspectiva de abordare a sanatatii populatiei din tratarea bolii in preventia ei.

“Nu stiu daca programul de preventie va fi reluat sub aceeasi forma, adica prin evaluarea starii de sanatate a populatiei, dar preventia va fi, din punctul meu de vedere, o prioritate absoluta in acest mandat.”, a declarat ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu.

Acest proiect se va desfasura sub forma unui sondaj pana pe data de 24 aprilie.

Cei interesati pot raspunde, pe site-ul advocacy, la urmatoarele intrebari:

  • Cum va contribui medicina preventiva la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania? Ce efecte pozitive si negative intrevedeti? Detaliati.
  • Care sunt principalele masuri care ar trebui prevazute in programul national de preventie al Ministerului Sanatatii? Detaliati.

Opiniile colectate prin procedura de audiere publica se vor sintetiza intr-un raport sinteza, de catre Comisia de Experti a audierii publice, formata din: prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures, prof. univ. dr. Petru Armean, de la Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Carol Davila” Bucuresti, conf. univ. dr. Carmen-Daniela Domnariu, Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu, dr. Val Vilcu, jurnalist, Simona Fit, consultant in transparenta decizionala Academia de Advocacy.

Raportul sinteza va fi facut public, in conferinta de presa ce va avea loc la Targu Mures, in data de 26 aprilie 2013, si va fi transmis tuturor celor care au participat la audierea publica, la adresa electronica indicata in formularul de inscriere, precum si decidentilor politici cu responsabilitati in domeniu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Consultare-publica-privind-preventia-in-sanatate_18673/

lauff lautf laurf