Imprimare

Franta: Un pacient grav bolnav a salvat viata soferului ambulantei care il transporta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un pacient grav bolnav a salvat viata celui care venise sa il ia cu ambulanta: si-a dat seama la timp ca barbatul care il ducea la un spital din nordul Frantei urma sa aiba o criza cardiaca, transmite AFP, preluata de Agerpres.

Pacientul a realizat ca cel care il ducea la Lille pentru o scanare prezenta "simptomele unei boli" si s-a hotarat sa treaca la volan pentru a-l duce la cel mai apropiat spital, cel din Lens, a declarat AFP un membru al conducerii spitalului.

Christian Nayet, 60 de ani, sufera de cancer in stadiu avansat, potrivit cotidianului La Voix du Nord, care a relatat stirea. Pe drumul spre spital, si-a dat seama ca barbatul care conducea ambulanta este in pragul unei crize cardiace. Temandu-se ca o alta ambulanta ar putea sosi prea tarziu, el i-a spus soferului: "Da-mi cheile, ai incredere in mine. Viata mea nu este in pericol, dar a ta, da! Vom merge repede. Scanarea mea poate astepta. In zece minute, ai scapat."

" Nu reuseam sa pun in functiune sirena, am mers cu avariile si i-am spus sa faca semne cu bratul scos pe geam ca masinile sa ne lase sa trecem", a continuat Nayet.

"A adus masina in locul pentru ambulante ca orice salariat de pe ambulanta", a spus AFP un cadru medical de la spitalul din Lens. "Pacientul a dat informatii pretioase, a avut reflexe bune, ceea ce ne-a permis sa acordam imediat ingrijirile adecvate salariatului de pe ambulanta", a adaugat el cu admiratie.

Christian Nayet ii administrase inainte lucratorului de pe ambulanta un anticoagulant pe care il avea la el pentru a-i fludiza sangele si a usura circulatia sanguina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Franta_-Un-pacient-grav-bolnav-a-salvat-viata-soferului-ambulantei-care-il-transporta_18674/

lauff lautf laurf