Imprimare

Parteneriat pentru sanatatea inimii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Athletic CardioClub, Aventuria, Consiliul National Roman de Resuscitare si Smartatletic au semnat vineri 19 aprilie un parteneriat dedicat preventiei bolilor cardiovasculare.

Sub deviza "impreuna pentru sanatatea inimii tale!", parteneriatul isi propune sa promoveze catre publicul larg, prin proiecte comune, educatia fizica si sportul ca mijloace de preventie a bolilor cardiovasculare, a subliniat, in cadrul unei conferinte de presa, conf. dr. Gabriel Tatu Chitoi.

"In ultimii ani s-a observat ca din ce in ce mai multi tineri fac infarct de miocard, iar 90-95% dintre acestia nu faceau miscare, aveau colesterol mare, cu artere asemanatoare unei persoane de 70-80 de ani. Schimbarea modului de viata poate reduce riscul", a subliniat dr. Tatu.

El a adaugat totodata ca a crescut obezitatea la copii, 10%-20% fiind deja afectati de acest lucru.

In cadrul parteneriatului, Consiliul National Roman de Resuscitare va organiza cursuri de suport vital de baza, cu defibrilare externa automata cu certificare nationala la un cost de 50 de euro de persoana, va elabora materiale educative specifice activitatii de resuscitare cardiopulmonara si cerebrala.

Presedintele Fundatiei Consiliul National Roman de Resuscitare, dr. Valentin Georgescu, a subliniat importanta acordarii primului ajutor in strada, pentru salvarea vietii.

Athletic CardioClub a fost infiintat in urma cu un an de catre medici, ajungand la aproape 200 de membri, in club inscriindu-se si persoane de alte profesii.

Scopul sau declarat de la inceput a fost acela de a convinge cat mai multi oameni sa faca sport.

Cristiana Copos, sustinatoare a demersului, a spus, la randul sau, ca sportul este un foarte bun medicament care este de folos acestei societati foarte stresate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Parteneriat-pentru-sanatatea-inimii_18683/

lauff lautf laurf