Imprimare

Acord intre MS si Asociatia pentru Protectia Pacientilor pentru combaterea hepatitei C

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a semnat marti, 23 aprilie, cu Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP), Vasile Barbu un Acord de Parteneriat in scopul elaborarii si implementarii in comun a unei Strategii Nationale de combatere a Hepatitei C.

"Vrem sa dam un semnal de seriozitate in colaborarea dintre autoritati, respectiv Ministerul Sanatatii, si asociatiile de pacienti", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu, care a insistat asupra faptului ca pacientii se afla in centrul tuturor politicilor ce vor fi elabrate de minister.

La randul sau, presedintele ANPP, Vasile Barbu a declarata ca in prezent terapia hepatitei C este o problema de buget si ca prin terapia actuala sunt vindecati numai 50% dintre pacienti. Prin urmare trebuie sa creasca accesul la tripla terapie.

Totodata, presedintele ANPP a insistat asupra colaborarii cu medicii de familie, care, pe langa informarea si comunicarea cu pacientii, trebuie sa fie abilitati sa solicite si analize de diagnostic al infectiei cu hepatita C, precum anticorpii anti HVC.

In prezent, potrivit unor studii, aproape 2,3% din populatia Romaniei este infectata cu virsului hepatitei C.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acord-intre-MS-si-Asociatia-pentru-Protectia-Pacientilor-pentru-combaterea-hepatitei-C_18686/

lauff lautf laurf