Imprimare

Burse de cercetare postdoctorala pentru 40 de medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" au anuntat finalizarea implementarii proiectului "Studii postdoctorale in domeniul eticii politicilor de sanatate", realizat in parteneriat cu UMF "Iuliu Hateganu" din Cluj, potrivit Agerpres.

Rectorul UMF "Gr. T. Popa", prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, a spus ca pentru proiect s-au alocat aproape 14 milioane de euro, banii provenind din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin intermediul acestui proiect, 40 de medici sunt sprijiniti in activitatea cercetare postdoctorala prin burse de cercetare si introducerea unor module de formare specifice cercetarii, prin crearea unei baze informationale moderne si dotarea cu echipamente necesare cercetarii si de creare a unei retele la nivel national si international pe probleme de bioetica, precum si prin sprijinirea colaborarii dintre universitatii si alte centre de cercetare.

"Obiectivele centrale ale proiectului sunt incurajarea si sprijinirea activitatii de cercetare postdoctorala, precum si atragerea in activitatea de cercetare a specialistilor din diverse domenii, prin formarea de echipe multidisciplinare implicate in elaborarea si argumentarea politicilor de sanatate", a spus prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, care este si presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Prof. Astarastoae considera ca proiectul este o etapa semnificativa in conturarea viitoarelor politici de sanatate din Romania. "Este un domeniu important si inca putin dezvoltat in Romania, iar faptul ca acest proiect si-a propus si a reusit crearea unei retele de cercetare la nivel national, conectata international, imi da sperante ca vom reusi astfel sa recuperam mult mai repede decalajul in problema cunoasterii si aplicarii bioeticii in tara noastra. Este un subiect care intereseaza in egala masura atat medicul cat si pacientul", a mai spus rectorul UMF Iasi.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Burse-de-cercetare-postdoctorala-pentru-40-de-medici_18692/

lauff lautf laurf