Imprimare

Seminar privind interdisciplinaritatea in medicina dentara, la Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Cluj au inceput lucrarile seminarului stiintific „Interdisciplinaritate si abordari inovative in reabilitarea orala".

Manifestarea se va desfasura in perioada 24-25 aprilie, in amfiteatrele ”Corneliu Oprisiu” si „Ioan Aleman” ale Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Cluj-Napoca, str. V. Babes nr. 8 si Clinica de Reabilitare Orala, strada Victor Babes nr. 15, et 1.

Evenimentul are ca obiectiv promovarea conceptului de interdisciplinaritate in medicina dentara, respectiv abordarea holistica a pacientilor, luand in considerare toate bolile acestora, susceptibilitatile si tratamentele medicale efectuate sau aflate in curs.

Acest mod de abordare a pacientilor este menit sa reduca riscul de malpraxis in stomatologie. Beneficiile programului se vor reflecta in cresterea calitatii actului medical, ca o premisa a implementarii unor standarde actuale in managementul calitatii in medicina dentara.

Seminarul stiintific este parte a proiectul cu titlul “Centru de formare specialisti si resurse in reabilitare orala”, implementat inca din 2011 de Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” - Cluj-Napoca.

Parteneri ai proiectului sunt:

  • Societatea Romana de Reabilitare Orala Iasi
  • Asociatia Medicala Romana Bucuresti
  • Universitatea “Johan Wolfgang Goethe” – Centrul Medical, Departamentul de Chirurgie Orala Cranio-Maxilofaciala
  • Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” - Iasi.
     

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Seminar-privind-interdisciplinaritatea-in-medicina-dentara_-la-Cluj_18695/

lauff lautf laurf