Imprimare

Lansare de carti medicale, cu ocazia vizitei in Romania a Prof. Dr. Dominique Rueff

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fundatia Spandugino, in parteneriat cu Alumnus Club pentru UNESCO, au organizat in perioada 15-20 aprilie 2013, vizita la Bucuresti a prof. dr. Dominique Rueff (foto), Presedintele Asociatiei pentru dezvoltarea medicinii ortomoleculare (ADNO), Presedinte al Chronimed si colaborator apropiat al profesorului Luc Montagnier.

Prof. dr. Dominique Rueff este autorul a peste zece volume de medicina nutritionista, oncologie, nutritie ortomoleculara, homeopatie sau fitoterapie, dintre care Editura Spandugino a lansat doua lucrari in perioada 15-20 aprilie 2013: "Mai mult decat vindecarea. Beneficiile medicinei integrative”, prefata de Luc Montagnier, o carte despre medicina integrativa, respectiv „Imunoslabire. Scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei”, o lucrare despre terapia prevenirii si eliminarii excesului de greutate.

Cu aceasta ocazie Editura Spandugino inaugureaza Colectia Medicala, prilej cu care s-au lansat si urmatoarele doua carti: „Pasi spre lumina. De ce militez pentru drepturile pacientilor cu dementa”, de Helga Rohra si „Boala Lyme. Drumul meu pentru regasirea sanatatii”, de Judith Albertat.

Vizita prof. dr. Dominique Rueff a constituit al doilea eveniment de acest fel organizat de Editura Spandugino, dupa vizita din septembrie 2012 a profesorului Luc Montagnier, Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina (2008), in cadrul proiectului “Momentul Magellan” care reprezinta contributia romaneasca la Programul "Global Ethics – Save the Planet Earth", initiat de Federatia Mondiala a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO.

Medicul francez Dominique Rueff a atras atentia asupra faptului ca astazi nu se mai moare de batranete, ci se moare in urma complicatiilor generate de obezitate, tulburari metabolice, diabet, maladii infectioase, cancer, degenerescente neurologice, boli cardiovasculare etc.

Acest fapt este o consecinta directa a alimentatiei nostre zilnice si a stilului de viata traduse prin absenta unui aport corect de nutrienti esentiali organismului. Dr. Dominique Rueff a tinut sa precizeze care sunt acesti nutrienti esentiali organismului uman, precum si instrumentele pentru a depista eventualele carente.

Pe lista celor mai importanti nutrienti, si asupra carora Dr. Rueff a insistat in mod deosebit, se afla Vitamina D, Vitamina C, Omega3/Omega6, si importanta crearii unui raport corect, Qoenzima Q10, Resveratrolul si L-Glutamina, absolut necesara in restabilirea permeabilitatii intestinale.

Puteti citi rezumatul cartilor lansate de prof. dr. Dominique Rueff la Bucuresti si al cartilor din Colectia Medicala a Editurii Spandugino, si le puteti comanda de aici:

Despre Prof. Dominique Rueff

Dominique Rueff este Doctor in medicina, pionierul francez al tratamentelor nutritioniste, autor al bestseller-ului „Biblia impotriva imbatranirii”, renumit oncolog si fondator al Asociatiei pentru dezvoltarea nutritiei ortomoleculare, este unul dintre deschizatorii de drum ai acestui tip de medicina.

- Specialist in Medicina Generala
- Diploma universitara in oncologie obtinuta in 1985
- Studii medicale la Spitalul Universitar CHU Cochin, teza in 1973
- Studii de homeopatie si acupunctura la societatea medicala de bioterapie si Asociatia Franceza de Acupunctura (Spitalul St Jacques, Paris)
- A ocupat functia de intern la spitalulul de homeopatie St Jacques in Paris
- A acordat consultatii la clinica homeopata Danton intre anii 1970 - 1974
- In perioada 1983 - 1985 a urmat studii universitare de oncologie la Bobigny, cu profesorul Lucien Israël.
- In 1985 a creat asociatia "Oncologie si medicina holistica", care ofera educatie oncologica pentru medicii generalisti.
- Dezvolta in Franta conceptul de nutritie orthomoleculara si participa in 1988 la crearea de asociatii de cercetare in preventie, micro-nutrienti si terapie nutritionala.
- In 1991, a creat Asociatia pentru Dezvoltarea Medicinei Orthomoleculare (ADMO), care a devenit in 1994 Asociatia pentru Dezvoltarea nutritiei orthomoleculare (ADNO).
- Se instaleaza la Cannes in 1988, ca generalist cu o orientare spre oncologie, terapie nutritionala si medicina anti-imbatranire si integrativa.
- A fost profesor asociat (homeopatie, terapie nutriționala), la Facultatea de Medicina din Marsilia si vicepresedinte  al „Societati de medicina si fiziologie a imbatranirii” (SFMPV, Paris) pe care a infiintat-o in 2003, impreuna cu dr. Christophe de Jaege.
- Din anul 2003 este un colaborator constant  al „Centrului Medical European pentru Sanatate si Longevitate” (CEMESAL), devenit ulterior Institutul Jasmin, 7, rue de l’Yvette, 75116 Paris, iar din 2010 este Presedintele Chronimed, grup de cercetare care a reunit in jurul laureatului Nobel - profesorul Luc Montagnier –medici, biologi si alti specialisti interesati sa intensifice schimbul de experienta cu privire la cautarea originii bolilor cronice.

Se numara, de asemenea, printre expertii cei mai apreciati ai revistei trimestriale „Anti-Age Magazine”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lansare-de-carti-medicale_-cu-ocazia-vizitei-in-Romania-a-Prof.-Dr.-Dominique-Rueff_18693/

lauff lautf laurf