Imprimare

Comisar european: solutia pentru oprirea exodului medicilor este o mai buna remunerare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O mai buna remunerare a medicilor ar fi solutia potrivita care sa opreasca plecarea lor in strainatate, atat din Romania, cat si din alte tari din Est, a declarat marti, la Cluj-Napoca, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor.

"Libertatea de a merge oriunde in UE la munca se aplica si medicilor si altor profesii. Daca o tara sau o municipalitate considera ca plecarea medicilor creste riscul ca functionarea sistemului medical sa fie o problema, ei insisi trebuie sa gaseasca strategii adecvate, in special o mai buna remunerare a medicilor", a declarat, marti, Laszlo Andor, citat de Agerpres. Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, Laszlo Andor, a avut, marti, o intalnire cu oameni de afaceri, organizata la Camera de Comert si Industrie Cluj.

Pana in prezent, din Romania au plecat aproape 14.000 de medici, dupa datele Colegiului Medicilor din Romania. Ingrijorator este faptul ca si tinerii medici se gandesc sa plece. Potrivit reprezentantilor medicilor rezidenti, peste 60% dintre acestia si-au exprimat intentia sa profeseze in strainatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comisar-european_-solutia-pentru-oprirea-exodului-medicilor-este-o-mai-buna-remunerare_18697/

lauff lautf laurf