Imprimare

Cancerul colo-rectal, program educational international pentru medici chirurgi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Clinic Fundeni implementeaza programul educational international pentru managementul chirurgical avansat al cancerului colo-rectal, ce se va desfasura pe parcursul a doi ani pentru un numar total de 120 de medici chirurgi din Sud-Estul Europei.

Directorul programului este prof.dr. Irinel Popescu.

Primul curs din seria celor 10 ale programului s-a organizat in zilele de 22 si 23 aprilie 2013 si a cuprins sesiuni teoretice sustinute de lectori cu experienta, observare de operatii live dar si parte practica extensiva pe animale vii in cadrul unui centru certificat. La curs au participat medici din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.

Programul ofera un curs de exersare si perfectionare a manualitatii medicilor chirurgi pentru operatii ale colonului si ale rectului atat prin metoda traditionala de operatie cat si prin metoda minim invaziva (laparoscopica si robotica).

Chirurgia minim invaziva este astazi o metoda preferata de un numar din ce in ce mai mare de pacienti, datorita multelor dovezi clinice ale superioritatii abordului minim invaziv, prin reducerea morbiditatii post-operatorii si a timpului de spitalizare. In acelasi timp, cunostintele privitoare la operatiile efectuate prin metoda clasica (deschisa) sunt obligatorii, doarece acestea reprezinta baza pentru orice tip de operatie si are aplicatiile sale specifice.

Programul pune accent mai mult pe partea tehnica si operativa a procedurilor si include:

  • Operatii pe animale de laborator
  • Operatii live si curs de perfectionare a mainii
  • Cursuri didactice
  • Filme educative

Metoda de invatare a fost facuta intr-un mod interactiv prin includerea dezbaterilor, a intrebarilor si a discutiilor pe baza unor cazuri relevante.

La sfarsitul cursurilor din cadrul acestui program, participantii sunt evaluati printr-o examinare scris.

Cursurile din cadrul programului educational sunt acreditate de catre Colegiul Medicilor din Romania .

 


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cancerul-colo-rectal_-program-educational-international-pentru-medici-chirurgi_18701/

lauff lautf laurf