Imprimare

Peste 1.500 de elevi s-au inscris in concursul Castiga pas cu pas

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Campania "Castiga pas cu pas" provoaca elevii din peste 50 de licee din tara la mersul pe jos. Cu ajutorul unor pedometre, echipele de elevi vor aduna pasii facuti timp de sase saptamani, se arata intr-un comunicat de presa al Fundatiei Romane a Inimii.

Mai mult de 1.500 de elevi din 30 de  licee din Romania s-au inscris in concursul "Castiga pas cu pas" si sunt gata sa inceapa cele sase saptamani de mers pentru sanatate. Cele mai multe echipe sunt de la Colegiul Tehnic Gh Asachi (43) si de la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu.

Concursul isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa faca mai multa miscare si sa lucreze in echipa.

Elevii isi vor monitoriza numarul de pasi efectuati in decurs de sase saptamani cu ajutorul unor pedometre oferite de organizatori. Perioada de desfasurare este 25 aprilie 2013 - 6 iunie 2013, iar castigatorii vor fi premiati cu articole sportive.

Organizatorii indeamna liceele care nu au cluburi Isport sa le infiinteze acum. Procedura este foarte simpla: profesorul-coordonator acceseaza site-ul www.iheartsport.ro, unde nu trebuie decat sa urmeze instructiunile si sa completeze formularul de inscriere.

Desi inscrierile pentru concursul "Castiga Pas cu Pas" s-au incheiat, membrii cluburilor Isport vor fi invitati sa participe si la alte evenimente si competitii.

"Intotdeauna preventia este mai ieftina decat tratarea bolilor cardiovasculare, iar schimbarea comportamentului inca din anii adolescentei este solutia cea mai fireasca pentru un viitor mai bun al copiilor nostri. Ceea ce incercam in acest program destinat liceenilor din Romania este sa ii provocam la exercitii de sanatate. Sportul trebuie sa redevina modul lor de viata si cred ca avem mari sanse sa reusim acest lucru pentru ca si pana acum au demonstrat ca sunt interesati de sport. De un an intreg cluburile formate in licee organizeaza propriile evenimente si actiuni care au la baza ideea de miscare", a declarat prof. dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii, potrivit comunicatului.

Concursul este organizat de Fundatia Romana a Inimii si este destinat elevilor din clasele IX-XIII care sunt inscrisi in cluburile Isport in liceele din toata tara.

Statisticile plaseaza Romania pe locul 3 in lume in ceea ce priveste rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate la nivel local. De asemenea, in tara noastra se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la varste timpurii (mai devreme de 45 de ani).

In Romania, I sport vrea sa implice, pana in 2014, 50.000 de liceeni din toata tara, care vor invata despre sanatate si nutritie si vor practica activitati sportive in licee, adoptand astfel un stil de viata sanatos.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1.500-de-elevi-s-au-inscris-in-concursul-_Castiga-pas-cu-pas__18710/

lauff lautf laurf