Imprimare

Recomandari de la Ministerul Sanatatii pentru a evita intepatura de capusa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii de sanatate publica atentioneaza ca a crescut numarul de persoane care s-au adresat, in ultima saptamana, serviciilor medicale pentru intepaturi cu capuse, se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Specialistii de la INSP recomanda evitarea, pe cat posibil, a zonelor infestate cu capuse.

"Daca totusi iesim in parc sau in spatii deschise, este bine sa purtam haine de culori deschise care sa protejeze bratele si picioarele. Culoarea deschisa ajuta prin contrast la identificarea usoara a capuselor. Se recomanda, de asemenea, purtarea pantalonilor lungi. Se recomanda purtarea de tricouri, bluze sau camasi cu maneci lungi. Este indicat ca incaltamintea sa nu fie prevazuta cu decupaje", spun specialistii.

Se recomanda aplicarea repetata la 1-3 ore a unui spray repelent pentru insecte (cu dietiltoluamida) pe pielea expusa (maini, brate, antebrate, ceafa) sau a unui insecticid (cu permetrin) pe pantaloni, mansete, ciorapi si pe maneci.

In cazul unei activitati...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Recomandari-de-la-Ministerul-Sanatatii-pentru-a-evita-intepatura-de-capusa_18707/

lauff lautf laurf