Imprimare

Tinerii medici din Vaslui si Barlad ar putea beneficia de locuinte de serviciu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conducerile celor mai mari unitati sanitare din judetul Vaslui, Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui si Spitalul de Urgenta 'Elena Beldiman' din Barlad, vor sa construiasca locuinte de serviciu pentru medici, pentru a atrage cadrele medicale in zona, transmite Agerpres.

La aceasta data cele doua spitale se confrunta cu o lipsa acuta a medicilor specialisti, Vasluiul si Barladul fiind considerate zone neatractive pentru absolventii de medicina.

"Salariile sunt cele decise de Guvern, aici nu putem face nimic, dar am putea face spitalul mai atractiv pentru tinerii specialisti daca am avea o oferta de locuinte de serviciu pentru medici. Posibilitatile financiare sunt reduse, dar cu o implicare a autoritatilor locale s-ar putea gasi solutii", a declarat, luni, directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Spitalul vasluian dispune deja de terenul pe care ar urma sa se construiasca blocul de locuinte pentru medici, deoarece a primit drept donatie o casa aflata pe o suprafata de 1.000 de metri patrati. Cladirea, care este veche si degradata, ar urma sa fie demolata, pentru ca pe suprafata ramasa libera sa fie ridicate apartamentele destinate medicilor.

In municipiul Barlad, exista de asemenea, un proiect al autoritatilor publice locale in vederea amenajarii de locuinte pentru medici, urmand sa fie identificate sursele financiare necesare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tinerii-medici-din-Vaslui-si-Barlad-ar-putea-beneficia-de-locuinte-de-serviciu_18720/

lauff lautf laurf