Imprimare

In primele 4 luni ale anului au fost realizate 51 de transplanturi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

De la inceputul acestui an si pana la data de 1 mai au fost realizate 51 de transplanturi la nivel national, a declarat pentru Agerpres dr. Victor Zota, coordonator national pentru transplant.

El a subliniat ca acest numar este cel mai mare din istoria transplantului in Romania.

Luni si marti au fost trei donatori, provenind unul de la Spitalul Bagdasar-Arseni, unul de la Spitalul Floreasca si unul de la Targu Mures. De la donatorii aflati in moarte cerebrala s-au recoltat ficatul, rinichii si cornee.

Rinichii recoltati la Targu Mures au ajuns la Institutul de Urologie si Transplant din Cluj-Napoca, cei de la Bagdasar-Arseni si Floreasca la Institutul Clinic Fundeni, ficatul la Institutul Clinic Fundeni, iar corneea la Spitalul Militar.

Numarul recoltarilor de la donatori in moarte cerebrala a crescut de la 65 in anul 2012 la 51 in perioada 1 ianuarie - 1 mai 2013.

Ca urmare a nominalizarilor de coordonatori de transplant si a responsabililor cu identificarea si mentinerea donatorilor in moarte cerebrala in 32 de noi spitale, au fost implicate in program in 2013 centre noi precum Deva, Constanta, Braila, Botosani, Vaslui, Tulcea si spitale precum Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul Elias Bucuresti

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-primele-4-luni-ale-anului-au-fost-realizate-51-de-transplanturi_18732/

lauff lautf laurf