Imprimare

Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-lfov au lansat chatul de asistenta medicala online

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea de Salvare Bucuresti (SSB) si Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti-lfov (SABIF) au lansat pe 30 aprilie campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenta medicala online si proiectul de alarmare a voluntarilor SSB pentru sustinerea cazurilor urgente aflate in locuri publice.

Dr Cristian Grasu, presedintele Societatii de Salvare, a declarat pentru Agerpres ca anul trecut numarul celor care au contribuit prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit a fost de 20.000 si si-a exprimat speranta ca anul acesta fi mai multi contributori.

''Activitatea Serviciilor Medicale de Urgenta in prespital este o permanenta lupta impotriva cronometrului. Ajungerea echipajului la persoana aflata in pericol intr-un timp cat mai scurt este conditia necesara si obligatorie pentru a putea spera la succesul interventiei. Din pacate, intotdeauna exista un dezechilibru intre numarul solicitarilor si cel al resurselor disponibile, in defavoarea resurselor'', a subliniat dr. Alis Grasu.

Societatea de Salvare Bucuresti este o organizatie neguvernamentala, non profit, a carei istorie incepe in 1906, anul infiintarii primei statii de Salvare din Romania.

''Credinciosi devizei stabilite de intemeietorul Salvarii, profesorul Nicolae Minovici, 'Totdeauna si tuturor gata pentru ajutor', am incercat sa venim in ajutorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov cu un sistem care sa suplimenteze personalul existent, fara cheltuieli de salarii. De aici s-a nascut ideea unui sistem de alarmare a voluntarilor SSB, pentru sustinerea cazurilor urgente aflate in locuri publice", a spus dr Cristian Grasu.

"Voluntarii SSB sunt instruiti in tehnicile de prim ajutor si sunt primii care ajung intr-un interval de maxim patru minute la locul accidentului, astfel incat persoana in pericol sa poata primi suport vital de baza inainte de instalarea unor leziuni ireversibile. in acest sens, toti voluntarii participanti au obligatia de a declara domiciliile in functie de care sunt selectati pentru interventii pe baza distantei pana la locul accidentului. Mai précis, sunt alesi cei aflati la o distanta maxima de 1.000 de metri de accident. Selectia voluntarilor este realizata automat, cu ajutorul unei aplicatii specifice. Ei vor fi alertati prin e-mail sau SMS" a explicat dr. Cristian Grasu proiectul de alertare a voluntarilor.

Interventia voluntarilor nu intrerupe desfasurarea obisnuita a activitatii SABIF, care trimite un echipaj de urgenta conform protocoalelor in vigoare.

Momentan numarul voluntarilor activi depaseste 800 si se intentioneaza ca in trei ani sa se atraga 10.000 de voluntari in acest proiect.

Inscrierea efectiva in proiect se face accesand www.assb.ro, pagina 'voluntari'. Toti voluntarii inscrisi vor participa la cursuri de suport vital de baza al vietii si de defibrilare automata externa. Pentru aceasta, ei trebuie mai intai sa semneze un contract de voluntariat cu Societatea de Salvare Bucuresti.

Anul trecut voluntarii au efectuat 500.000 de ore de garda, a spus dr. Grasu.

Proiectul "Chat-ul medical" initiat de Societatea de Salvare vine in intampinarea nevoilor oamenilor oferind o parere avizata.

Astfel, un medic va asigura asistenta medicala online non stop, 24 h/24 si 365 zile/365.

Accesand www.assb.ro, site-ul Societatii de Salvare, sectiunea de ''Chat Medical'', se poate intra in contact cu unul din medicii de garda. In afara de beneficiile directe ale acestui serviciu, in timp se estimeaza o scadere semnificativa a cazurilor de urgenta, o mai buna comunicare a simptomelor la efectuarea apelului 112, precum si folosirea eficienta a resurselor limitate de care dispune momentan Serviciul de Ambulanta.

Campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit se desfasoara pana pe 25 mai 2013 si este sustinuta pro-bono de mai multi artisti: Andrei stefanescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb Negru), Alin Vaduva ( finalist X Factor 2011) , Florin Grigore ( Etno), Alex Porro ( Benetone Band), Ionut Andras (Ro-mania), Florin Iordache ( ex Krypton, Avenue) si Razvan Stef (Vocea Romaniei 2012).

Scopul campaniei este imbunatatirea timpului de sosire la caz, perfectionarea continua a personalului medical din sistemul de urgenta si dotarea masinilor de interventie cu echipamente performante.

Cele opt vedete, desi reprezentante ale unor genuri muzicale diferite, s-au unit pentru un scop comun, acela de a promova campania ''Suntem impreuna de 107 ani. Redirectioneaza si TU 2% din impozitul pe venit catre Societatea de Salvare pentru ca impreuna Salvam Vieti! O secunda face diferenta!''

''Nu am stat pe ganduri nicio secunda cand mi s-a propus acest proiect pentru ca 112 sau Salvarea - cum i se spunea pe vremuri, este primul si cel mai de pret cuvant care iti vine in minte atunci cand ai probleme de sanatate de orice fel. Pentru ca Serviciul de Ambulanta inseamna niste oameni cu suflet, remarcabili, care ne salveaza vietile noastre, ale prietenilor si ale familiilor noastre, ale tuturor oamenilor din Romania, pana la urma", a declarat Andrei Stefanescu.

Alin Vaduva (finalist X Factor 2011) spune ca ceea ce l-a determinat sa se alature acestei cauze este dragostea fata de semenii sai. ''Sustin Societatea de Salvare deoarece si-a dovedit eficienta in decursul celor 107 ani de la infiintare. Am incredere ca cei 2% din impozitul nostru directionati catre Societatea de Salvare vor fi utilizati pentru echipamente medicale de folos noua".

Razvan Stef a aratat ca a ales sa se implice in acest proiect "pentru ca medicii, asistentii, ambulantierii, voluntarii sa aiba parte de cea mai buna pregatire si de cele mai performante dotari'': ''Pentru noi este un efort minim, pentru ei cei 2% au o importanta enorma'', puncteaza Razvan.

...

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Societatea-de-Salvare-Bucuresti-si-Serviciul-de-Ambulanta-Bucuresti-lfov-au-lansat-chatul-de-asistenta-medicala-online_18733/

lauff lautf laurf