Imprimare

Recomandari ale specialistilor in sanatate publica privind alimentatia de Paste

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda prudenta si atentie privind regimul alimentar in perioada Sarbatorilor de Paste, pentru evitarea problemelor de sanatate.

Recomandarile medicilor se indreapta, in special, catre persoanele care au postit inaintea Sarbatorilor Pascale. Astfel, reluarea unei alimentatii bogate in grasimi, produse din carne tocata sau prajeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive.

Aceasta alimentatie trebuie evitata, pe cat posibil, si de persoanele care sufera de afectiuni difestive, respectiv gastrita sau ulcer, afectiuni hepatice sau pancreatice.

Bolnavii care sufera de diabet nu trebuie sa intrerupa tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui sa le ocoleasca cei care au probleme cu inima se numara si cele bogate in grasimi sau sarate.

In aceasta perioada sunt recomandate:

  • consumul moderat de alimente traditionale pe baza de miel, mai ales persoanelor care au tinut post
  • carnea si preparatele din carne de miel trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
  • alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda, in principal, cereale, legume, fructe si produse lactate
  • se recomanda, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cat si a exceselor alimentare.
  • trecerea de la alimentatia de post la cea obisnuita trebuie sa se faca treptat

Avand in vedere zilele libere din perioada vacantei de Paste, pe langa o alimentatie corecta, recomandam si o hidratare corecta si activitate fizica corespunzatoare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Recomandari-ale-specialistilor-in-sanatate-publica-privind-alimentatia-de-Paste_18734/

lauff lautf laurf