Imprimare

Alergiile, din ce in ce mai frecvente la copiii din SUA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Copiii americani sufera din ce in ce mai mult de alergii, iar cei mai afectati sunt copiii din familiile instarite, potrivit unui raport al guvernului american, preluat de AFP.

Numarul cazurilor de alergii cutanate, precum eczemele, a inregistrat cea mai mare crestere in decursul ultimului deceniu, ajungand de la 7,4% in perioada 1997-1999 la 12,5% in 2009-2011, indica raportul Centrului National de Statistica in domeniul Sanatatii (NCHS) consacrat copiilor cu varste sub 17 ani.

Incidenta alergiilor alimentare a crescut, de asemenea, in cursul aceleiasi perioade, de la 3,4% la 5,1%.

Numarul de cazuri de alergii respiratorii, precum febra fanului, a ramas constant, acestea fiind cele mai frecvente alergii infantile (17%).

Alergia este o reactie excesiva la substante pe care sistemul imunitar ar trebui sa le considere inofensive, precum polenul, laptele sau arahidele.

Unii experti apreciaza ca marirea incidentei alergiilor in SUA si in alte tari dezvoltate este rezultatul unei igiene din ce in ce mai stricte, care elimina microbii. Lipsa de stimulare a sistemului imunitar al copiilor mici ii impiedica astfel pe acestia sa lupte eficient impotriva bacteriilor si virusurilor.

Bolile alergice sunt mai rar intalnite in randul copiilor hispanici, iar prevalenta alergiilor alimentare si respiratorii creste odata cu venitul familiei, mai constata raportul NHCS, citat de Agerpres.

"Copiii care provin dintr-o familie cu un venit egal sau mai mare cu 200% fata de pragul saraciei inregistreaza cea mai ridicata incidenta", explica documentul.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alergiile_-din-ce-in-ce-mai-frecvente-la-copiii-din-SUA_18740/

lauff lautf laurf