Imprimare

7 mai 2013, Ziua mondiala a astmului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ziua mondiala a astmului este sarbatorita pe data de 7 mai, in acest an, si are ca tema ”Puteti controla astmul dumneavoastra”. Manifestarea are ca subtema "E timpul pentru tratamentul astmului bronsic", potrivit Agerpres.

Global Initiative for Asthma (GINA), in colaborare cu grupurile specializate in tratarea pacientilor cu astm din intreaga lume, organizeaza aceasta manifestare cu scopul de a spori gradul de constientizare a publicului fata de gravitatea astmului si de a sublinia masurile pentru prevenirea acestuia.

Organizata pentru prima data in 1998, Ziua mondiala a astmului este marcata in peste 35 de tari. Participarea a crescut in fiecare an, continuandu-se sensibilizarea la nivel mondial atat prin educatie, cat si prin organizarea unor manifestari diverse. Aceasta zi constituie un prilej pentru institutiile medicale de a atrage atentia asupra inmultirii imbolnavirilor de astm. Pentru o informare mai buna este publicata o serie de materiale care evidentiaza factorii vinovati de imbolnaviri, cum ar fi materialele izolante si lacurile utilizate în constructia caselor.

Potrivit datelor publicate de Societatea Romana de Pneumologie, in Romania aproape un milion de persoane (copii si adulti) sufera de astm bronsic, iar riscul de a face boala creste in mediul urban. Dintre acestia, doar 10% sunt identificati si urmeaza tratament. Medicii sustin ca aceasta boala apare indiferent de varsta, iar riscul de a o contracta este mai crescut in zona urbana.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/7-mai-2013_-Ziua-mondiala-a-astmului_18746/

lauff lautf laurf