Imprimare

FABC doreste infiintarea unui registru al studiilor clinice desfasurate in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Asociatiilor Bolnavilor cu Cancer (FABC) doreste infiintarea unui registru al studiilor clinice desfasurate in Romania, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC in cadrul unei conferinte de presa ce a marcat Ziua Internationala de lupta impotriva Cancerului Ovarian.

"Referitor la trialurile clinice, noi, ca federatie (FABC, n.r.), am discutat cu Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), care tine sub observatie trialurile clinice. Vom face un protocol cu ANMDM pentru a informa toate asociatiile din federatie atunci cand au loc aceste trialuri clinice pentru a face o informare corecta. Am mai cerut un registru national al trialurilor clinice pentru ca Ministerul Sanatatii, atunci cand face o reactualizare a listei de medicamente compensate si gratuite, sa aiba toate argumentele", a declarat Cezar Irimia.

De asemenea, de un registru national al trialurilor clinice ar avea nevoie si medicii, in special oncologii, a fost de parere dr Dana Stanculeanu, prezenta la manifestare. 

Un argument ar fi ca, prin trialurile clinice, pacientii ar putea avea un acces mai usor la medicamentele noi, inovatoare.

Totodata, s-a subliniat faptul ca in acest domeniu, al trialurilor clinice, este foarte importanta comunicarea si informarea corecta a pacientilor si cadrelor medicale.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/FABC-doreste-infiintarea-unui-registru-al-studiilor-clinice-desfasurate-in-Romania_18750/

lauff lautf laurf