Imprimare

La „Primavara Dermatologica Ieseana”, editia a II-a, au participat peste 750 de profesionisti din sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a doua editie a manifestarii stiintifice „Primavara Dermatologica Ieseana” a reunit 56 de lectori din tara si de peste hotare si peste 750 de participanti (medici, farmacisti si studenti).

Structurat sub forma unei succesiuni de workshop-uri, cursuri si prelegeri desfasurate pe durata a cinci zile, intre 18 si 22 aprilie, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” din Iasi, evenimentul a propus o abordare complexa, actuala si integrata a patologiei dermatologice complexe, vazuta nu doar din perspectiva dermatologului, ci si a medicilor de alte specialitati.

„Primavara Dermatologica Ieseana” a fost organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T.Popa” Iasi, prin conf. dr. Daciana Branisteanu, presedintele evenimentului si prof. dr. Vasile Astarastoae, in calitate de presedinte onorific, Colegiul Medicilor Iasi si compania de comunicare medicala Houston NPA.

Patologia dermatologica, vazuta din perspectiva interdisciplinara

La eveniment au participat 750 de profesionisti in domeniul sanatatii. Desigur ca cei mai numerosi ca pondere au fost dermatologii (159 dermatologi), dar si alte specialitati au fost bine reprezentate: 52 chirurgi, 48 pediatri, 34 medici de familie, 22 infectionisti, 15 medici internisti si multi alti medici din celelalte specialitati, farmacisti si studenti.

De altfel, manifestarea s-a remarcat prin caracterul interdisciplinar si prin profunzimea cu care au fost tratate subiectele in plen.

Astfel, cele mai scurte prelegeri au depasit 20 de minute, ceea ce le-a permis lectorilor sa nu se limiteze strict la a le trezi curiozitatea participantilor in legatura cu temele expuse, ci sa realizeze o recenzie a literaturii de specialitate. Prin urmare, informatia a fost completa si sintetic tratata, purtand, totodata, amprenta experientei profesionale a fiecarui lector in parte.

Presedintele evenimentului, conf. dr. Daciana Elena Branisteanu a insistat asupra faptului ca Primavara Dermatologica Ieseana nu este o manifestare pluridisciplinara, ci interdisciplinara, adresandu-le tuturor lectorilor provocarea de a prezenta o tema din patologia dermatologica de granita, dar cu mare impact practic.

Programul stiintific a scos in evidenta zonele de intersectie si colaborare dintre dermatologie si alergologie, imunologie, pediatrie, neonatologie, ortopedie, oftalmologie, chirurgie generala, chirurgie estetica, chirurgie vasculara, stomatologie, boli infectioase, medicina interna, oncologie, fiziopatologie, anatomie patologica, ginecologie, nutritie, microbiologie, reumatologie, radioterapie, biologie celulara si moleculara, farmacie.

Caracterul autentic interdisciplinar a convins mai multe societati medicale sa sustina activ evenimentul. Printre acestea s-au numarat Societatea Romana de Pediatrie, Societatea de Alergologie si Imunologie Clinica, Societatea Romana de Medicina Interna, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala, Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti Iasi, Spitalul Clinic Judetean “Sf. Spiridon” Iasi.

„Trebuie s-o felicit pe doamna conf. dr. Daciana Branisteanu, pentru ca s-a dovedit extrem de inspirata in organizarea acestui eveniment, prin valoarea specialistilor care au participat la lucrari, dar, in acelasi timp, si pentru ca a invitat specialisti din diverse alte specialitati care au sau nu legatura directa cu dermatologia, pentru ca, in acest fel, depasim granitele specialitatilor noastre si deslusim anumite interferente care ne ajuta sa fim mai competenti fata de pacientii nostri”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie, la finalul manifestarii.

O opinie similara a impartasit si prof. dr. Diana Deleanu, Presedinta Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica: “La ora actuala, fara o abordare interdisciplinara, un pacient nu cred ca poate fi rezolvat corect.”

Profesori din strainatate, invitati la „Primavara Dermatologica Ieseana”

...

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/La-_Primavara-Dermatologica-Ieseana_-editia-a-II-a_-au-participat-peste-750-de-profesionisti-din-sanatate_18754/

lauff lautf laurf