Imprimare

Franta: primul caz confirmat de infectare cu coronavirus

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un prim caz de infectare cu coronavirus, un nou virus apropiat de SARS (Sindrom Respirator Acut Sever), a fost confirmat in Franta la o persoana care s-a intors din Emiratele Arabe Unite, a anuntat miercuri Ministerul Sanatatii, potrivit AFP, preluata de Agerpres.

"Acesta este primul si singurul caz confirmat in Franta' in ceea ce priveste acest nou virus din familia coronavirus. Acest caz de infectie respiratorie acuta legata de noul coronavirus 'tocmai a fost semnalat Institutului de Supraveghere Sanitara", se arata in comunicarea ministerului.

Persoana afectata "este in prezent spitalizata la reanimare si izolata", iar Ministerul Sanatatii a "lansat o ancheta epidemiologica" privind acest caz.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima data la mijlocul anului 2012. Cazuri de infectare cu acest nou coronavirus au mai fost detectate pana acum in Arabia Saudita, Iordania, Marea Britanie si Germania. In total, 18 persoane au decedat pe plan mondial dupa ce au fost contaminate cu acest virus, dintre care 11 in Arabia Saudita.

In prezent, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu dispune de suficiente informatii pentru a trage concluzii cu privire la modul si sursa transmiterii acestui coronavirus. OMS a lansat un apel la vigilenta cu privire la aceasta grava infectie respiratorie.

Luna trecuta, organizatia a anuntat cooperarea cu experti internationali si tari in care s-au inregistrat cazuri, in scopul de a evalua situatia si de a stabili recomandari.

O epidemie de SARS a cauzat moartea a peste 800 de persoane in China in 2003, declansand o alerta sanitara la scara mondiala. Noul virus este, totusi, diferit de SRAS, pentru ca provoaca repede o insuficienta renala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Franta_-primul-caz-confirmat-de-infectare-cu-coronavirus_18755/

lauff lautf laurf