Imprimare

Institutul Cantacuzino va primi din nou finantare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Romaniei a adoptat miercuri, 8 mai, o ordonanta de urgenta pentru pentru finantarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, in vederea realizarii planului national de interventie pentru prevenirea imbolnavirii in masa a populatiei generate de epidemii si pandemii.

Potrivit comunicatului Guvernului, prin aceasta Ordonanta se creeaza baza legislativa privind acordarea din bugetul Ministerului Sanatatii a fondurilor necesare pentru implementarea Planului national de interventie pentru prevenirea imbolnavirilor si efectelor generate de epidemii si pandemii prin intermediul Institutului Cantacuzino.

"Prin finantare de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului a unor cheltuieli in implementarea Planului national de interventie se asigura promovarea politicilor de sanatate si, implicit, reasezarea serviciilor de preventie ca prioritati ale starii de sanatate a populatiei", se arata in comunicat.

Prin adoptarea acestei masuri, a finantarii directe a Institutului Cantacuzino, se creeaza premisele producerii din nou a vaccinului antigripal in Romania.

"Saptamana viitoare voi supune spre aprobarea Guvernului o hotarare care va conţine un program pe baza caruia in Romania se va putea realiza vaccin antigripal", a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru Mediafax.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Cantacuzino-va-primi-din-nou-finantare_18757/

lauff lautf laurf