Imprimare

Congresul International al pacientilor cu afectiuni hepatice se va desfasura la Brasov, in perioada 17-18 mai

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia SANO-HEP Romania, asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice, membru fondator al Asociatiei Europene ELPA (European Liver Patients Association), organizeaza cea de-a sasea editie a Congresului International al Pacientilor cu afectiuni hepatice la Brasov. Manifestarea se va desfasura in perioada 17-18 mai.

Tematica ce va fi abordata în lucrarile editiei din acest an este “Hepatitele virale cronice – o abordare integrata în cadrul serviciilor de sanatate din Romania. Actualitati si perspective în afectiunile hepatice”.

“Acest eveniment da prilejul pacientilor din toata tara sa adreseze întrebari si sa afle ultimele noutati în materie de tratament direct de la cei mai buni specialisti în domeniu, care vin de fiecare data în sprijinul asociatiei pe care o reprezentam. De aceea, prin actiunile permanente de constientizare si de preventie pe care le desfasuram atat la nivel national, cat si la nivel european, încercam sa limitam efectele acestor afectiuni hepatice.” a mentionat Gheorghe Ionescu, presedinte SANO-HEP Romania.

In deschiderea evenimentului, reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai asociatiilor de pacienti invitate vor semna documentele de parteneriat cu privire la dezvoltarea programelor nationale integrate de informare, educatie, preventie, screening si monitorizare a tratamentului pentru afectiunile pacientilor pe care îi reprezinta: boli hepatice – transplant hepatic, infectia HIV-SIDA, boala Parkinson.

La eveniment vor participa ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, prof. dr. Irinel Popescu -seful Sectiei de Transplant de la Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti, prof. dr. Radu Voiosu - seful sectiei de Gastroenterologie, Spitalul Colentina, Bucuresti, conf. dr. Ileana Constantinescu- sef Sectia de virusologie a Spitalului Clinic Fundeni, prof. dr. Gamal Shiha - Universitatea Al Mansoura, Egipt si prof. dr. Iulianna Lupasco de la Laboratorul de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Universitatii de Stat si Farmacie “N. Testemitanu”, Chisinau.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Congresul-International-al-pacientilor-cu-afectiuni-hepatice-se-va-desfasura-la-Brasov_-in-perioada-17-18-mai_18759/

lauff lautf laurf