Imprimare

Peste 2,5 milioane de lei pentru noi tehnici radiologice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Executivul a aprobat, miercuri, in sedinta saptamânala, alocarea din bugetul Secretariatului General al Guvernului a peste 2,5 milioane lei pentru Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) in vederea introducerii de noi tehnici radiologice in aplicatii medicale ale radiatiilor ionizante.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, preluat de Agerpres, actul normativ privind aprobarea sumelor necesare CNCAN are in vederea contractarea si implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului PHARE 2006 Anvelopa si Programului PHARE 2006 Securitate nucleara.

Astfel, se urmareste imbunatatirea capacitatii CNCAN de reglementare legata de introducerea de noi tehnici radiologice in aplicatiile medicale ale radiatiilor ionizante.

De asemenea, Hotarârea de Guvern va duce la imbunatatirea capabilitatii organismului de reglementare in domeniul radioprotectiei in vederea asigurarii protectiei la radiatii ionizante a lucratorilor expusi profesional, dar si a publicului.

Suma aprobata prin actul normativ este de 2.501.000 lei si se suporta integral din bugetul aprobat pe anul 2013 al Secretariatului General al Guvernului pentru CNCAN.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-2_5-milioane-de-lei-pentru-noi-tehnici-radiologice_18764/

lauff lautf laurf