Imprimare

Serviciile de Ambulanta reprimesc sumele retinute initial

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Retinerea la nivelul Ministerului Sanatatii a procentului de 15% din cheltuielile de personal si cheltuielile cu bunuri si servicii de la Serviciile de Ambulanta s-a efectuat in baza dispozitiilor Guvernului Romaniei, in scopul mentinerii echilibrului intre resursele alocate si cheltuielile efectuate, precizeaza Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dispus repartizarea sumei retinute catre serviciile de Ambulanta si Directiile de Sanatate Publica dupa decizia ca fondurile MS sa nu fie micsorate si orice suma care ar putea fi disponibilizata sa ramana la dispozitia MS, transmite Agerpres.

In consecinta, in acest moment a ramas nerepartizata numai 10% din suma anuala potrivit legii finantelor publice si care va fi repartizata pentru cheltuieli dupa 1 iulie 2013.

Precizarile vin ca urmare a unor materiale aparute in presa.

Potrivit unui material prezentat saptamana trecut de Digi24, serviciile de Ambulanta din tara au bugete cu un sfert mai mici fata de anul trecut si nu vor mai primi finantare de la casele de asigurari de sanatate.

Aceasta vine ca urmare a unei decizii a Ministerului Sanatatii, care si-a trecut Ambulanta in subordine si a trebuit sa faca reduceri de cheltuieli.

Daca in 2012, bugetul a fost de 640 de milioane de lei, pentru acest an nu ajunge la 500 de milioane de lei, bani suficienti doar pentru noua luni. „Efectele sunt clare. Pacientul va avea de suferit, pentru ca noi suntem legati de buget. in mod direct, pacientul va suferi pentru ca avem probleme cu intretinerea ambulantelor, care sunt scumpe. Ne confruntam si cu lipsa de personal si nu vom putea angaja. Neavand echipaje suficiente si medicamente legate de finantare se ajunge la intarzieri operative si la pierderi de vieti omenesti. Trimestrul patru al anului 2013 este total descoperit”, a spus Gheorghe Chis, presedintele Federatiei Ambulanta la Digi24.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Serviciile-de-Ambulanta-reprimesc-sumele-retinute-initial_18768/

lauff lautf laurf