Imprimare

Noul coronavirus continua sa ucida

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat duminica temerea ca acest nou virus s-ar putea transmite de la o persoana la alta, in cadrul conferintei dedicate noului SARS (Sindromul Acum Respirator Sever), potrivit Channel NewsAsia, preluat de Agerpres.

"Cea mai mare ingrijorare suscita faptul ca focarele de infectie din diferite tari releva ca noul coronavirus se poate transmite de la o persoana la alta", a afirmat directorul general adjunct al OMS, Keiji Fukuda, intr-o interventie la forumul de la Riad.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima oara la mijlocul lunii mai 2012. Este vorba de o tulpina speciala care nu a mai fost pana acum detectata nici la oameni, nici la animale.Se crede ca acesta s-ar putea afla la originea unei game largi de boli, de la raceala la SARS.

Un total de 24 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 15 cu deznodamant letal, s-au inregistrat din vara trecuta pana acum in Arabia Saudita. In prezent, alti trei pacienti cu simptome similare se afla sub observatia medicilor.

Pe plan mondial, conform OMS, au fost raportate 34 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. S-au inregistrat 18 decese dintre care 11 numai in Arabia Saudita, chiar in prima saptamana a lunii mai. De asemenea cazuri similare au fost raportate in Iordania, Marea Britanie si Germania.

Potrivit observatiilor medicilor, boala afecteaza intr-un mod deosebit de grav barbatii de peste 60 de ani. Nu exista deocamdata vaccinuri sau tratamente eficiente impotriva acestei noi varietati de SARS. Oamenii de stiinta, de asemenea, nu au fost in masura sa stabileasca cauza focarelor de boala si caile de transmitere de la om la om.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noul-coronavirus-continua-sa-ucida_18769/

lauff lautf laurf