Imprimare

SMURD: peste 280.000 de solicitari in 5 ani de activitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Echipajele Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare au avut interventii pana in prezent la peste 225.000 de persoane si au primit peste 280.000 de solicitari, a declarat miercuri, 15 mai, Stelian Dudus, inspector-sef al ISU Bucuresti, cu ocazia sarbatoririi a cinci ani de activitate SMURD in Romania.

De asemenea, in acesti ani de activitate au fost instruite 187 de cadre ale ISU Bucuresti si 102 cadre de la filiale ale IGSU din tara, a adaugat seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti.

"Dezvoltarea serviciilor SMURD este o prioritate, dar se poate directiona mai corect. La implinirea celor cinci ani, toti cei responsabili de acest serviciu au actionat pentru a salva vieti", a afirmat Dudus, potrivit Agerpres.

Dr. Bogdan Oprita, coordonator SMURD, si-a amintit cu placere de inceputurile Serviciului, apreciind ca in prezent comunicatiile acestuia sunt imbunatatite.

Primarul general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, invitat la evenimentul de la sediul ISUMB, a aratat ca municipalitatea se afla in faza de a folosi 50 milioane de euro dintr-un proiect european pentru achizitia masinilor de interventie pompieri si de interventie medicala, descarcerare, transport, subliniind ca serviciul este de interventie rapida.

"Nu poate fi ceva mai nobil decat sa fii in acest serviciu, sa salvezi vieti si 24 de ore din 24 sa fii disponibil. Putem afirma ca SMURD reprezinta astazi un brand national, indisolubil legat de numele dr. Raed Arafat, care este, din cate stiu, fondatorul si imaginea acestui serviciu. (...) La acest ceas aniversar, sa nu lasam in uitare Serviciul National Unic 112 si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si sa ne manifestam gratitudinea pentru munca sustinuta a acestor institutii. In calitatea mea de presedinte al Comitetului pentru situatii de urgenta pe municipiul Bucuresti, transmit un mesaj de apreciere si multumire", a afirmat prefectul Capitalei, Georgeta Gavrila.

Inspectorul general al IGSU, general de brigada Ioan Bas, a apreciat ca serviciul a devenit un "partener social" cu atributii in salvarea de vieti omenesti, iar Catalin Chiper, secretar de stat in MAI, mesajul de felicitare al ministrului Radu Stroe pentru echipajele SMURD, spunand "Noi suntem toti in slujba comunitatii, dar ne inclinam fata de ceea ce fac cei de la SMURD zilnic".

SMURD a fost creat in septembrie 1990, la Targu Mures (nord-vest de Bucuresti), la initiativa medicului Raed Arafat, cu sprijinul Clinicii de Anestezie si Terapie Intensiva din Targu Mures, sub denumirea de Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare (SMUR).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SMURD_-peste-280.000-de-solicitari-in-5-ani-de-activitate_18785/

lauff lautf laurf