Imprimare

Trimiterea la PET-CT se va putea face, pana la 31 iulie, pe formularele pentru CT de inalta performanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pana la tiparirea unor noi formulare pentru investigatii PET CT, se pot utiliza formularele de bilet de trimitere pentru recomandarea investigatiei paraclinice de inalta performanta CT, insa, numai pana la 31 iulie, se arata intr-o informare a CNAS.

Prin Ordinul ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 511/196/2013 s-a aprobat modelul “biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice decontate de casele de asigurari de sanatate - servicii de inalta performanta PET-CT”.

Insa, pana la finalizarea procedurii de achizitie a acestor noi formulare, pentru a se putea recomanda investigatia PET-CT, CNAS propune utilizarea in acest sens a formularului de bilet de trimitere pentru recomandarea investigatiei paraclinice de inalta performanta CT.

Propunerea CNAS va fi cuprinsa intr-o modificare / completare ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate 868/542/2011.

Potrivit proiectului de modificare postat pe site-ul CNAS, "medicul care face recomandarea de PET-CT va completa, pe verso-ul biletului de trimitere, observatiile speciale legate de pacient prevazute la Campul 4 pct. 4.5 lit. b) - g) din Anexa 1e), aplicand totodata semnatura si parafa".

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Trimiterea-la-PET-CT-se-va-putea-face_-pana-la-31-iulie_-pe-formularele-pentru-CT-de-inalta-performanta_18809/

lauff lautf laurf