Imprimare

Studentul Medicist al Anului 2013: Dana Fatu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studentul medicinist al Anului 2013, ales in cadrul celei de-a X-a editii a „Galei Premiilor Studentul Anului” este Dana Fatu (foto), de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, Facultatea de Medicina.

Evenimentul a avut loc marti, 28 mai si a fost organizat de asociatia studenteasca „Voluntari pentru Idei si Proiecte.”

Gala de premiere s-a desfasurat in cadrul rafinat al salii Arcub intr-o atmosfera plina de emotii, fireasca oarecum avand in vedere faptul ca atat organizatorii cat si laureatii erau studenti.

Evenimentul i-a reunit pe finalistii a cinci categorii de concurs - Arhitectura, Drept, Economie, Jurnalism si Comunicare, Medicina - cu profesionistii si liderii de opinie din domeniile amintite. Dintre acestia au fost alesi castigatorii fiecarei categorii, care au obtinut trofeul Studentul Anului si premiul in valoare de 1500 de euro.

In concursul de la categoria Medicina concurentii au trebuit sa realizeze un eseu cu subiectul „Importanta utilizarii medicamentelor generice”. Subiectul a fost generos, dar a necesitat o concentrare pe masura, dupa cum declarau unii participanti. Lucrarile au fost evaluate de un juriu de specialitate, format din dr Raed Arafat, fondatorul SMURD, prof.dr.farm. Dumitru Lupuleasa, decanul Facultatii de Farmacie din cadrul UMF Bucuresti, Ana Maria Draganica, compania SActavis si Dan Napradean, Sindan Farma

Cea mai buna lucrare a fost a Danei Fatu, studenta la UMF Carol Davila. Pe scena, in aplauzele prietenilor, ale juriului si ale celorlalti concurenti, Dana a declarat: "Sunt emotiva, dar ma tratez. Cred ca medicamentul de prima intentie este scena aceasta (...). Acest premiu este un imbold pentru mine sa muncesc mai mult ca sa devin un medic mai bun".

Castigatorii de pe locurile al II-lea si al III-lea au fost recompensati si ei cu premii in bani si intershipuri oferite de companiile partenere. Totodata, pentru toti cei cinci finalisti la categoria Medicina, Fundatia pentru SMURD a oferit invitatii la Congresul European de Medicina de Urgenta, care va avea loc in Franta in luna septembrie a acestui an.

Castigatorii au dovedit ca sunt cei mai buni studenti din domeniul lor, fiind selectati din peste 150 de participanti din diferite orase ale Romaniei. Performanta lor a fost evaluata de un juriu de specialitate, format din reprezentanti ai companiilor partenere, specialisti si profesori din marile centre universitare din tara.

Prezentata in intregime de Sanda Nicola, Gala a fost presarata de momente artistice sustinute de Butterflies in My Stomach, Adina Sima si Simonei Radu & Friends.

Cu 3 zile inainte de Gala de Premiere, finalistii celor 5 categorii s-au reunit in Bucuresti, pentru a lua parte la o serie de traininguri special construite pentru ei pe diverse teme cum ar fi Leadership, Public Speaking sau Personal Branding. Pe parcursul celor trei zile, tinerii viitori profesionisti au format o comunitate a celor mai buni studenti din tara si au interactionat cu membrii juriului si personalitati din domeniu.

Studentul Anului este un proiect al asociatiei studentesti „Voluntari pentru Idei si Proiecte”, al carui scop este rasplatirea studentilor de elita din tara pentru performatele lor si incurajarea lor sa-si construiasca o cariera de succes in domeniile de specialitate.

Vezi care sunt castigatorii celorlalte categorii AICI.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentul-Medicist-al-Anului-2013_-Dana-Fatu_18832/

lauff lautf laurf