Imprimare

Primul Congres al UMF Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, ce se desfasoara in perioada 30 mai-2 iunie, este prilejuit de implinirea a 156 de ani de activitate academica si, totodata, de omagierea marelui savant roman, prof. dr. George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicina si absolvent al universitatii.

De altfel, in discursul de deschidere, prof.dr. Ioanel Sinescu, rectorul institutiei a trecut in revista istoricul de exceptie al Universitatii, amintind de contributiile valoreoase ale unor corifei precum Victor Babes, Thoma Ionescu, Gheorghe Marinescu, Ion Cantacuzino, Nicolae Paulescu, Constantin Parhon sau Gr T Popa.

Congresul se desfasoara sub generoasa tema "Perspective interdisciplinare", remarcata si apreciata in discursul sau de catre prof.dr. Leonida Gherasim, unul dintre cei mai apreciati formatori de scoala medicala din tara si fost rector al UMF Carol Davila. De asemenea, ilustrul dascal a ridicat si o provocare corpului didactic si studentilor, invitandu-i sa reflecteze la locul pe care trebuie sa il ocupe cercetarea stiintifica in programa academica.

Invitat de onoare la deschiderea congresului a fost prof.dr. Sorin Oprescu, cadru didactic al UMF si primar general al Capitalei. Emotionat, Sorin Oprescu a marturisit ca a fost impresionat, in calatoriile sale diplomatice, de faima colegilor sai.

Presedintele Senatului UMF, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, a amintit colaborari interdisciplinare de exceptie in medicina romaneasca: colaborarea tri-disciplinara in tratarea hepatitei C in Romania si eleborarea ghidului de folosire a Colistinului (produs de Antibiotice Iasi si aprobat pe piata SUA pentru tratarea infectiilor cu germeni Gram negativi rezistenti).

Congresul, pe langa participarea nationala importanta are si invitati de onoare din strainatate. "Acest Congres este national, cu participare internationala iar personalitatile care vin sunt corespondente unor specialitati din Universitatea noastra", declara prof.dr. Ioanel Sinescu. Acest lucru va determina cresterea standardului stiintifica al Congresului si, tototdata, crearea unor punti de legatura intre UMF si alte centre prestigioase din strainatate, care vor fi in beneficiul dezvoltarii stiintifice, a subliniat rectorul UMF.

Invitati de onoare ai evenimentului sunt prof. Antonio Federico de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Siena, Italia, prof. Marc Jean Christophe Humbert de la Universitatea Paris-Sud, Franta, prof. Martin Burian de la Universitatea de Medicina din Viena, Austria, prof. Christopher Granger, de la Duke University, Durham, USA, prof. Piero Portincasa de laUniversitatea de Medicina din Bari, Italia, si prof. Frank M. Ruemmele, Facultatea de Medicina, Universitatea Sorbona, Paris, Franta.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti este una dintre cele mai dinamice si cunoscute institutii de invatamant superior de profil din Romania. Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea continua sa formeze medici de exceptie si cadre didactice valoroase, care activeaza in cele mai renumite clinici si spitale.Construirea unei comunitati academice bazate pe cunoastere, comunicare, deschidere si eficienta constituie emblema nucleului de educatie universitara medicala.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-Congres-al-UMF-Carol-Davila_18840/

lauff lautf laurf