Imprimare

48.000 de elevi, instruiti pentru situatii de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 48.000 de elevi din 97 de scoli bucurestene au fost instruiti in ultimul an in cadrul proiectului "Too Quick To Quake", privind comportamentul in situatii de urgenta, in cazul producerii unui cutremur.

Proiectul s-a derulat in 36 de scoli intr-o prima etapa iar apoi in 61 de scoli.

"Too Quick To Quake"
a fost desfasurat de Ambasada Suediei in Romania, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (IsMB) si a fost sustinut financiar de toti membrii comunitatii Swedish Sustainable Business, din care fac parte noua companii suedeze.

In cadrul pregatirii elevilor, profesorii au prezentat o serie de imagini care ilustreaza modul potrivit de reactie in caz de cutremur iar la sfarsitul cursurilor de pregatire copiii au participat la un concurs pentru testarea cunostintelor acumulate.

Ambasadorul Suediei in Romania, Anders Bengtcen, a afirmat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca cele noua companii suedeze din Romania care au sustinut financiar proiectul "au un angajament pe termen lung in Romania. Diplomatul a mai spus ca zona Bucurestiului este o zona cu potential seismic si este foarte important ca generatiile tinere sa fie pregatite in cazul unor astfel de evenimente nefericite.El a salutat excelenta colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si cu IsMB.

Prezent la conferinta, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca proiectul este unul de prevenire, de pregatire si reprezinta "un proiect de salvare de vieti".

"Este un proiect important, menirea lui este sa previna pierderile de vieti omenesti. El a avut ca rol pregatirea copiilor pentru astfel de calamitati. Preferam sa prevenim decat sa salvam vieti. Cutremurul nu se stie cand vine, cum vine si la ce ora", a subliniat Arafat.

Inspectorul general al IsMB, Constantin Traistaru, a apreciat ca proiectul reprezinta o idee foarte buna si necesara pentru Bucuresti, dar si pentru alte zone cu risc seismic.

"Este bine sa-i educam pe copii, ca prin ei sa-i educam pe parinti. Opinia mea este ca azi trebuie sa demaram un nou inceput. impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si ceilalti factori sa realizam un calendar pentru scoli, sa continue acest program", a spus inspectorul general.

Potrivit acestuia, cele 97 de scoli in care s-a derulat programul ar putea reprezenta exemplul de buna purtare pentru celelalte unitati scolare din Capitala.

"Orice rezultat bun se obtine in urma unor antrenamente. Din punctul meu de vedere, trebuie sa investim in copii si sa-i protejam, pentru ca ei reprezinta viitorul", a mai spus reprezentantul IsMB, adaugand ca ar fi necesara o campanie in urma careia toti elevii bucuresteni sa capete deprinderi pentru astfel de situatii de urgenta

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/48.000-de-elevi_-instruiti-pentru-situatii-de-urgenta_18843/

lauff lautf laurf