Imprimare

Peste 3.000 de angajati din domeniul sanitar au fost pregatiti intr-un proiect european

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 3.000 de angajati sanitari au fost pregatiti si consiliati prin proiectul "Orientarea profesionala si calificarea angajatilor din sectorul sanitar - O sansa pentru viitor!", proiect cu finantare europeana, pentru cursuri de orientare si consiliere profesionala.

Dintre acestia, un numar de 924 au participat la cursurile de calificare si recalificare in meseriile de baby-sitter, ingrijitor batrani la domiciliu si ingrijitori bolnavi la domiciliu.

Presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor medicali din Romania (OAMGMAMR), Mircea Timofte, a declarat miercuri pentru Agerpres ca acesta este doar unul dintre proiectele accesate de organizatie.

El a mentionat ca prin acest proiect a fost oferita o sansa angajatilor din sistem de a avea mai multe oportunitati de angajare si calificare.

Managerul proiectului, Ana Carmen Dulu, a evidentiat ca toti cei care au frecventat cursurile au obtinut o noua calificare fata de pregatirea de baza si se pot angaja in oricare din sectoarele pentru care au facut pregatirea sau isi pot face propria firma in domeniu.

De altfel, in judetul Cluj, una dintre absolvente si-a deschis o firma pentru ingrijirea la domiciliu a bolnavilor, a punctat Ana Carmen Dulu.

Ea a adaugat ca in urma frecventarii acestor cursuri asistentii au inteles mai bine cum trebuie sa se ocupe de batrani si copii si cum trebuie sa-i ajute pe bolnavi si si-au schimbat comportamentul fata de pacienti. Cei mai multi asistenti medicali implicati in proiect au venit din judetul Maramures, a evidentiat Carmen Dulu. Ea a mentionat ca proiectul va fi continuat in functie de cerintele din teritoriu pentru punctele considerate critice.

Exodul asistentilor medicali

Timofte a mentionat ca intre 2.000 si 3.000 de asistenti pleaca in strainatate in fiecare an. Cei mai multi dintre asistentii care pleaca sunt de la Terapie Intensiva si Urgenta.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-3.000-de-angajati-din-domeniul-sanitar-au-fost-pregatiti-intr-un-proiect-european_18856/

lauff lautf laurf