Imprimare

Schimbarea centrelor de pregatire pentru rezidenti se va putea face in perioada iunie-iulie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a anuntat ca va organiza in perioada iunie-iulie 2013 a doua sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti.

Depunerea cererilor de schimbare a centrului de pregatire se va face la Directiile de sanatate publica din centrele universitare in care se solicita continuarea pregatirii pana la data de 25 iunie 2013, inclusiv. Tototdata, ministerul a anuntat si locurile disponibile in intreaga tara.

Centrul de pregatire poate fi schimbat din motive ce tin in special de situatia familiala, precum situatia de unic sustinator al unui copil minor saul al parintilor bolnavi, sotul sau sotia care munceste in centrul universitar solicitat sau detinerea unei locuinte in centrul respectiv.

Documentele ce trebuie depuse la DSP, in afara de cele justificative, includ acceptul centrului universitar in care rezidentul se afla in pregatire, dar si a centrului in care doreste sa continue pregatirea, avizul unui coordonator din centrul solicitat, avizul DSP si avizul unitatii de incadrare (in cazul rezidentilor pe post).

Chiar daca numarul de cereri depaseste numarul de locuri, nu e totul pierdut. Potrivit anuntului Ministerului, "in situatiile in care numarul solicitarilor depaseste numarul de locuri anuntat, cei in cauza pot beneficia de detasari pentru module de pregatire pentru care capacitatea de pregatire nu este depasita".

Rezultatele vor fi afisate pe site-ul Ministerului pe 10 iulie, iar in luna august se faca incadrarea in noile centre.

Situatie locuri

Cele mai multe locuri le ofera centrul universitar Bucuresti, 569, din care cele mai multe in specialitatile neurologie (50) si medicina de laborator (39). Nu sunt insa locuri in Bucuresti pentru specialitatile chirurgie dento-alveolara, chirurgie orala si maxilo-faciala , endodontie, loborator farmaceutic, medicina nucleara, medicina de urgenta si parodontologie.

Pe locul urmator, ca oferta, se situeaza centrul universitar Targu-Mures, cu 241 de locuri, dintre care medicina de urgenta, ATI si ortodontie, fiecare cu 20 de locuri.

Centrele universitare Iasi si Timisoara au fiecare 193 de locuri disponibile.

In toate centrel universitare asunt foarte putine locuri disponibile in specialitatile chirurgicale si de medicina dentara.

De semenea, singurele locuri disponibile (5) pentru expertiza medicala a capacitatii de munca, ortopedie pediatrica (4) si medicina sportiva (2) sunt in centrul universitar Bucuresti. Le fel, singurele locuri disponibile pentru pregatire in medicina nucleara (2) sunt la Iasi.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Schimbarea-centrelor-de-pregatire-pentru-rezidenti-se-va-putea-face-in-perioada-iunie-iulie_18867/

lauff lautf laurf