Imprimare

Consiliul Judetean aproba stabilirea sediului Institutului Inimii in cadrul SCJU Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul Judetean Mures a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, incuviintarea stabilirii sediului Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures in imobilul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, in care functioneaza si in prezent, insa fara personalitate juridica distincta, transmite Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de hotarare a intrat in dezbaterea CJ Mures ca urmare a solicitarii formulate de Ministerul Sanatatii prin adresa nr. EN5542/10.06.2013 si "luand act de faptul ca proiectul de act normativ pentru infiintarea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures se afla in procedura de avizare interministeriala".

Hotararea adoptata arata ca se incuviinteaza stabilirea sediului Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, "pe care Guvernul Romaniei intentioneaza sa il infiinteze prin reorganizarea Spitalului Clinic de Urgenta Targu Mures", in imobilul situat in Targu Mures, str. Gh. Marinescu nr. 50, aflat in domeniul public al judetului Mures si in administrarea SCJU.

Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures a fost reorganizat, in 2012, in centru de boli cardiovasculare si transplant, ca structura fara personalitate juridica, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Consiliul-Judetean-aproba-stabilirea-sediului-Institutului-Inimii-in-cadrul-SCJU-Targu-Mures_18881/

lauff lautf laurf