Imprimare

Pregatiri pentru Admitere la UMF Timisoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In luna mai, UMF Timisoara a organizat pentru viitorii candidati sedinte de consultanta in disciplinele din care se va sustine examenul de admitere la facultatile de Medicina, Farmacie si Medicina dentara si simularea examenului de admitere la Medicina Dentara.

Sedintele de consultanta la disciplineele de admitere la facultatile din cadrul UMF -biologie, chimie, biologie vegetala, manualitate tehnico-dentara si asistenta dentara - s-au desfasurat intre 14 si 24 mai.

"In cadrul acestor sedinte s-a raspuns intrebarilor viitorilor candidati, fiind prezentate modalitatile de examinare si notare", a declarat Prorectorul didactia al institutiei, prof.dr. Simona Dragan, pentru PaginaMedicala.

Cel mai mare interes a fost pentru disciplinele de biologie, unde, la sedintele din 15 si 22 mai, au participat 70 de viitori candidati si chimie, unde pe 16 mai, au participat 50 de candidati. Pentru disciplinele de admitere la Facultatea de medicina dentara, manualitate tehnico-dentara si asistenta dentara, cursurile s-au desfasurat pe 16 / 23 mai si respectiv, pe 14 / 15 mai. Pentru specialitatea de manualitate tehnico-dentara au fost interesati 15 candidati, in timp ce, la cursul pentru asistanta dentara au participat 4 persoane.

Pe 18 mai, TDSA, asociatia studentilor in medicina dentara din Timisoara, in parteneriat cu Decanantul facultatii au organizat simularea examenului de admitere la aceasta facultate.

Potrivit datelor furnizate PaginiiMedicale, la simulare au participat 195 de viitori candidati, din care 158 au luat note peste 5, ceea ce inseamna cu grad de promovabilitate de 81%. Cel mai mare punctaj a fost de 9,88, iar cel mai mic, de 2,86.

In 2012, la examenul de admitere la Medicina dentara si Medicina au fost 2,5 candidati pe loc, in timp ce la Farmacie concurenta a fost putin mai mare, 2,7 candidati pe loc.

In 2013, examenul de admitere la UMF Timisoara se va desfasura pe 24 iulie, perioada de inscriere fiind intre 15 si 19 iulie.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pregatiri-pentru-Admitere-la-UMF-Timisoara_18888/

lauff lautf laurf