Imprimare

Interventii chirurgicale in premiera la Braila, efectuate de medici din SUA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici din SUA va sosi vineri la Spitalul Judetean de Urgenta Braila cu aparatura medicala de ultima generatie pentru a extirpa laparoscopic tumori in premiera in Romania, transmite Agerpres.

Este vorba despre un chirurg generalist, un gastroenterolog si un medic ginecolog, veniti din Dallas, care vor opera la Braila alaturi de directorul medical al Spitalului Judetean, dr. Mihail Iugulescu, si de dr. Dan Varzaru.

"Medicii vin pe 14 iunie, iar pe 15 iunie va avea loc un schimb de experienta pe partea de informare intre personalul medical de la Spitalul Judetean Braila si medicii din Dallas. Pe 16 iunie, doctorii vor opera un cancer de colon si un fibrom uterin", a declarat joi vicepresedintele CJ Braila, Florin Mija.

Potrivit presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, operatiile se vor efectua in salile noi de la Spitalul Judetean de Urgenta.

Sectia de Oncologie de la Spitalul Judetean se afla in plin proces de renovare, care se ridica la 1,2 milioane euro, iar dupa finalizarea acestui proiect 'Braila va fi unul dintre cele mai mari centre din Romania pe chimioterapie', dupa cum a spus presedintele CJ Braila.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Interventii-chirurgicale-in-premiera-la-Braila_-efectuate-de-medici-din-SUA_18889/

lauff lautf laurf