Imprimare

Centrul de Transfuzii Bucuresti intra intr-o noua etapa de renovare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Centrul de Transfuzii Bucuresti va beneficia de o noua etapa de renovare cuprinsa in programul national de donare de sange "O sansa pentru viata", ce demareaza de vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange.

"Centrul de Transfuzii Bucuresti este cel mai mare centru de transfuzii din tara, care asigura zilnic necesarul de sange pentru mai mult de 800 de pacienti din spitalele Capitalei. In anul 2012, Asociatia React si Vodafone Romania au renovat parterul centrului si l-au dotat cu aparatura informatica moderna. Astazi (vineri, 14 iunie, n.r.), va fi demarat procesul de renovare si recompartimentare pentru etajul unu - cabinetele de consultatii, cele doua sali de donare, blocul de prim ajutor", se arata intr-un comunicat al Asociatiei React.

Potrivit sursei citate, noua etapa a programului "O sansa pentru viata" raspunde nevoii de sange si produse sanguine prin cele trei componente ale sale: lansarea unui spot tv pentru promovarea donarii de sange neremunerate, renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, astfel incat donatorii sa poata dona in conditii depline de siguranta si confort, si organizarea unei caravane mobile in cadrul careia publicul larg va putea dona sange fara a primi recompense materiale.

Caravana mobila se va deplasa in 100 de locuri in intreaga tara pana la finalul acestui an si vizeaza, in principal, publicul altruist, tinerii din intreaga tara dispusi sa contribuie la salvarea de vieti omenesti, se arata in comunicat.

Pe siteul www.pentruviata.org va fi publicat programul caravanei, cu orasele si adresele exacte unde se va realiza recoltarea de sange. Cei care doresc se pot inscrie ca potentiali donatori pe site, urmand sa fie contactati pentru o programare.

Programul de donare de sange "O sansa pentru viata" derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, prin program au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centrul-de-Transfuzii-Bucuresti-intra-intr-o-noua-etapa-de-renovare_18892/

lauff lautf laurf