Imprimare

Bogdan Oprea: Presedintele Romaniei nu si-a desemnat inca niciun reprezentant in Consiliul de Administratie al CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Romaniei nu si-a desemnat inca niciun reprezentant in Consiliul de Administratie al CNAS, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei.

"Pana in acest moment, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a emis niciun decret prezidential pentru desemnarea membrului in Consiliul de Administratie al CNAS care ar urma sa o inlocuiasca pe doamna Monica Pop", se arata in comunicat.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, "presedintele Romaniei numeste un reprezentant ca membru in Consiliul de Administratie al CNAS prin decret prezidential, conform Articolului 94, litera (c) si Articolului 100, aliniatul 1 din Constitutia Romaniei, respectiv, Articolului 273, aliniatul 3 si Articolului 276 din Legea 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii".

Aceste precizari vin in urma unui scandal ce a dus la demisia presedintelui CNAS, Doru Badescu.

Astfel, saptamana trecuta, potrivit unui comunicat de presa al CNAS, informa ca o adresa a Administratiei Prezidentiale, semnata de un consilier prezidential, comunica numirea lui Lucian Duta, fost presedinte al CNAS, in locul lasat liber in Consiliul de Administratie prin retragerea prof.dr. Monica Pop.

In reactie la aceasta "numire", conducerea CNAS anunta in termeni vehementi ca isi rezerva dreptul de a nu intruni sedintele Consiliului de Administratie pana la retragerea nominalizarii lui Lucian Duta ca membru in CA al Casei.

Daca ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a evitat sa comenteze numirea, dar a criticat reactia CNAS, premierul a decis sa ia atitudine.

Astfel, primul-ministru Victor Ponta considera ca exista cateva probleme de fond privind numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS, iar "revenirea unei persoane cercetate penal in legatura cu activitatea CNAS reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei", se arata joi intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului Executivului, faptul ca nu a fost publicata in Monitorul Oficial numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si faptul ca acesta este cercetat de DNA constituie "problemele de fond" sesizate de premierul Victor Ponta in acest caz.

"In cazul desemnarii doctorului Lucian Duta, numirea a fost transmisa catre Presedintele CNAS printr-o simpla adresa semnata de consilierul prezidential Virgil Paunescu (fost presedinte CNAS), nefiind publicat niciun decret prezidential in Monitorul Oficial", sublinia comunicatul Guvernului.

Ponta a anuntat ulterior ca, in urma discutiei avute cu presedintele CNAS, Doru Badescu, referitoare la situatia creata de anuntul numirii lui Lucian Duta in CA al acestei institutii si reactia nepotrivita a CNAS, acesta si-a prezentat demisia si ca il va propune pe europarlamentarul Cristian Busiu in functia de presedinte al CNAS.

Prof. dr.Pop a fost numita in octombrie 2012, prin decret prezidential in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru un mandat de patru ani, insa, la scurt timp, ea a decis sa demisioneze.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bogdan-Oprea_-Presedintele-Romaniei-nu-si-a-desemnat-inca-niciun-reprezentant-in-Consiliul-de-Administratie-al-CNAS_18893/

lauff lautf laurf