Imprimare

Cristian Busoi a fost numit oficial in functia de presedinte al CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Decizia de numire a lui Cristian-Silviu Busoi in functia de membru al consiliului de administratie si de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicata luni, 17 iunie, in Monitorul Oficial, iar marti el a fost instalat in functie de catre ministrul sanatatii.

Numirea europarlamentarului Cristian Busoi la CNAS vine dupa ce fostul presedinte, Doru Badescu, si-a prezentat demisia saptamana tracuta in urma scandalului privind asa-zisa numire a lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS.


Cristian Busoi a declarat pentru Agerpres ca doreste o relatie buna de colaborare cu Ministerul Sanatatii si in acord cu programul de guvernare.

"Domnul ministru va participa la toate intalnirile lunare ale Consiliului de Administratie, asa cum este normal, iar eu voi participa la intalnirile saptamanale cu secretarii de stat, pentru a ne corela activitatile si a comunica. Intr-o saptamana, doua, as dori sa ma pun la punct cu problemele din cadrul institutiei si sa vad care sunt cele mai presante probleme. Dupa aceea, voi face cunoscute obiectivele mele", a afirmat Busoi.

Europarlamentarul liberal Cristian Busoi, declara saptamana trecuta, intr-un interviu acordat Agerpres ca, dupa numirea sa oficiala, va solicita un audit intern, dupa care, impreuna cu seful Executivului si cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va stabili prioritatile mandatului. Cristian Busoi a declarat ca nu se teme de grupurile de interese care vor fi deranjate de masurile corecte pe care le va lua pentru stoparea risipei banului public in sistemul de sanatate.

"Sunt multe lucruri care trebuie accelerate, cum ar fi proiectele mai vechi legate de sistemul informatic, de cardul de sanatate, de dosarul electronic al pacientului si cred ca si unele probleme ale CNAS pot sa functioneze mai eficient. Desigur, trebuie facute un audit si o consultare cu specialistii si cu Ministerul Sanatatii. Dar cred, de asemenea, ca trebuie ca CNAS sa fie foarte vigilenta in a urmari felul in care contractorii, fie ei publici sau privati, isi indeplinesc obligatiile fata de asigurati, in primul rand, si fata de obligatiile contractuale fata de CNAS", a declarat Busoi.

Presedintele CNAS a spus ca experienta de europarlamentar il va ajuta in activitatea sa.

" Am fost raportor din partea Comisiei de piata interna pe cateva directive importante care privesc sanatatea, si cea privitoare la informarea pacientilor si la cea referitoare la stabilirea pretului medicamentelor cu reteta si la cea referitoare la studiile clinice si la Programul 'Orizont 2020' de cercetare in domeniul sanatatii.
Toate aceste acte legislative la care am lucrat, privirea de ansamblu pe care o am si felul in care am vazut cum sunt organizate si alte sistemele de sanatate, imi vor fi de ajutor. Cred ca e foarte important sa dau dovada de modestie si cred cu sinceritate ca sunt inca multe lucruri pe care le pot invata", a preciza Busoi.

Un scurt CV

S-a nascut in 1978, la Drobeta Turnu-Severin, jud.Mehedinti.

Aterminat Facultatea de Medicina Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti (2003), Colegiul National de Aparare, promotia 2005,

Facultatea de Drept, Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti (2007).

Este doctorand in Sanatate Publica si Management Sanitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara (din 2004) si in Endocrinologie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti (din 2004).

Este membru PNL si membru al Parlamentului European (din aprilie 2007-prezent)

 

 

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cristian-Busoi-a-fost-numit-oficial-in-functia-de-presedinte-al-CNAS_18899/

lauff lautf laurf