Imprimare

Pilotii MAI au efectuat 29 de misiuni de salvare in ultima saptamana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, in perioada 7 - 13 iunie, pentru salvarea a 46 de persoane, in misiuni desfasurate in cooperare cu SMURD.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de MAI, interventiile au vizat transportul medical de urgenta al celor aflati in dificultate si au presupus efectuarea a peste 77 ore de zbor de catre pilotii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost executate 29 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicala SMURD: Arad (11 misiuni), Iasi (9 misiuni), Targu Mures (8 misiuni) si Bucuresti (o misiune).

Activitatea aeriana SMURD este destinata salvarii pacientilor aflati in stare critica, ce necesita o interventie rapida si de inalta competenta.

SMURD foloseste pentru misiunile de salvare aeromedicala elicopterul usor multifunctional Eurocopter EC 135, aflat in dotarea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pilotii-MAI-au-efectuat-29-de-misiuni-de-salvare-in-ultima-saptamana_18901/

lauff lautf laurf