Imprimare

Participare importanta a medicilor la Conferinta de Cardiologie in medicina de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A 11 editie a Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina de Familie, eveniment organizat de Sociatatea Academica de Medicina de Familie, s-a desfasurat la Bucuresti in perioada 13-15 iunie 2013.

la evenimente au participat peste 800 de medici de familie si medici cardiologi precum si personalitati ale lunii medicale.

Astfel, in cadrul evenimentului, prezidat de prof.dr. Adrian Restian alaturi de prof.dr. Mircea Cinteza, au sustinut prezentari prof.dr. Minerva Muraru, prof.dr. Eduard Apetrei, prof.dr. Dumitru Matei, dr. Grigore Busoi, prof. dr. Dragos Vinereanu, dr. Radu Vatasescu, prof.dr. Doina Dimulescu, prof. dr. Marius Vintila, dr. Gabriel Tatu Chitoiu, conf. dr. Serban Balanescu, conf. dr. Farm. Simona Negres, conf. dr.Sorin Tuta si conf. dr. Adriana Iliesiu.

O sectiune aparte in cadrul manifestari, apreciata de participanti, a fost cursul interactiv sugestiv intitulat „ DIALOGURI CORDiale – dialoguri informale. Relatiile medicului de familie cu medicul cardiolog”, in cadrul caruia moderatorii au raspuns tuturor intrebarilor propuse de medici.

Se poate spune ca un numitor comun al temelor prezentate a fost actualitatea practica a informatiilor, precum preventia secundara dupa infarctul miocardic, hipertensiunea arteriala rezistenta la tratament sau legaturile, aparent "invizibile", dintre bolile cardiovasculare si bolile hepatice sau depresie. In cazul acestui subiect, prof dr Doina Dimulescu a prezentat date importante din literatura privind legatura dintre depresie si riscul cardiovascular.

De asemenea, in cadrul manifestarii a existat un important simpozion sustinut de Av. Ofelia Barsan, in care s-a discutat despre cazurile de malpraxis medical, din perspectiva juridica.

Conferinta a fost creditata de CMR.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Participare-importanta-a-medicilor-la-Conferinta-de-Cardiologie-in-medicina-de-familie_18908/

lauff lautf laurf